Supermooie lampionnen voor Sint Maarten haal je bij feestfestijn.nl

Foto:

Feestfestijn.nl heeft lampionnen in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen.

Door Auke Jongbloed
We kennen ze allemaal wel; blijde kindergezichten met een koud neusje, die – gewapend met feestelijke lampionnen – voor de deur staan te zingen, in afwachting van nóg meer snoep. Maar hoe kun je het Sint-Maarten-Feest nou nog veel leuker maken dan het al is?
Het is natuurlijk heel belangrijk dat de kinderen op 11 november een supermooie lampion hebben! Op feestfestijn.nl zijn deze gemakkelijk (per stuk) te bestellen. Feestfestijn.nl heeft lampionnen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er treklampionnen, bollampionnen en lampionnen in speciale vormen. Een zonnelampion, maanlampion, dierenlampion (met alleen opdruk of zelfs in de vorm van een leeuw, kikker of vis), themalampion (met plaatjes van o.a. K3, indianen, Wild-West, piraten en prinsessen) of een heuse Fiesta- of Dinkylampion, het is allemaal mogelijk!
Feestfestijn levert bovendien diverse soorten lampionstokjes: houten en elektrische. Ook zijn er speciale lampionkaarsjes verkrijgbaar. Bij het bestellen van de lampionnen moet je wel goed opletten of deze brandvertragend zijn of niet. Indien brandvertragende lampionnen noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld bij een evenement, of gewoon omdat je dat veiliger vindt), is daar een speciale webpagina voor te raadplegen op de site.
Zelf je lampion maken voor Sint Maarten
Terwijl je de liedjes voor de elfde van de elfde met de kinderen aan het instuderen bent, kun je uiteraard ook zelf lampionnen maken. Dat is natuurlijk wel wat meer werk dan het bestellen van een lampion via internet, maar sommige mensen zijn nu eenmaal graag creatief bezig. Met (doorschijnend en gekleurd) papier, een stuk karton, een lege plastic fles of wat verf kom je vaak al een heel eind. Laat je fantasie de vrije loop, bijvoorbeeld met een leuke tekenfilmfiguur, het snoephuisje van Hans en Grietje, de koppen van Donald Duck en Mickey Mouse of een bijna-echt verkeerslicht.
Lampionnen hergebruiken
Mooie lampionnen gooi je natuurlijk niet zomaar weg. Ze kunnen altijd binnens- of buitenshuis hergebruikt worden, bijvoorbeeld als versiering/decoratie of bij een andere lampionnenoptocht (zie daarvoor ook het speciale artikel). Je moet natuurlijk wel op mogelijk gure weersomstandigheden bedacht zijn.
Veel plezier enne…niet teveel snoepjes in één keer opeten, hè!?
Maak je een foto van jouw Sint-maarten-feest? Stuur hem naar ons op: [email protected] en wij plaatsen de leuksten op onze weblog.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen