BurgerBelangen Ermelo vraagt college de 2 oude Lindes te sparen

Foto: Gemeente Ermelo

BurgerBelangen Ermelo is niet blij met het besluit van het college van B&W dat de twee oude Lindes moeten wijken voor een betere verkeerssituatie ter hoogte van de Julianalaan/Stationsstraat.

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Luuk van Beek, fractievertegenwoordiger van BurgerBelangen Ermelo: “Het gaat om de twee Lindes op de hoek van de Stationsstraat en de Julianalaan. Het is toch maar een vreemd iets dat de twee oude Lindes plaats moeten maken voor het verkeer.”

Al meer dan 100 jaar
Volgens Van Beek staan de bewuste bomen al meer dan 100 jaar op deze plek, en zouden ruimte genoeg hebben, ook na de bouwactiviteiten op het terrein waar Albert Heijn was gevestigd. “Door de bouwactiviteiten is ons eerst het zicht op de molen afgenomen, en nu ook nog de 2 Lindes”, is Van Beek niet bepaald gelukkig met de situatie.

Boomchirurgie
In het collegebesluit staat dat boom 1 (zie foto), de monumentale Linde, nog een beperkte levensduur heeft, en daarom wordt gekapt. Linde 2 zegt het collegebesluit, is op voorwaarde van een goede voorbereiding te verplaatsen. BurgerBelangen Ermelo vindt ondanks deze opmerkingen in het besluit dat de oude Lindes op hun plek moeten blijven staan. Van Beek: “Door boomchirurgie moet het toch mogelijk zijn dat deze bomen langer kunnen blijven staan? In andere plaatsen wordt er alles aan gedaan om zulke bomen te behouden, een voorbeeld is de locatie waar de markt in Putten wordt gehouden.”

Genieten van oudjes
Van Beek meent dat voor de verkeersdrukte op het kruispunt Julianalaan/Stationsstraat wel een andere oplossing is. “De bomen kunnen dan blijven staan voor een mooi aanzicht bij de ingang van ons dorp, en kunnen we nog jaren genieten van deze twee oudjes”, zegt Van Beek zegt namens veel Ermelose burgers te spreken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden