BurgerBelangen Ermelo maakt zich zorgen om ondernemers op marktplein

Foto: google maps

De fractie van BurgerBelangen Ermelo heeft vragen gesteld over het besluit van het college voor het verplaatsen van kramen op het marktplein. Over dit besluit zijn verontruste reacties binnen de fractie gekomen, mogelijk veroorzaakt door gebrekkige communicatie. De komende periode gaat namelijk het college aan de gang met het herontwikkelen van het marktterrein.

Dit schrijft de fractie van BurgerBelangen Ermelo maandag 17 juli in een persbericht.

Het is de fractie van BurgerBelangen Ermelo bekend dat met de gemeente in de vorige raadsperiode contact is geweest met de vastgoed eigenaren aan het marktplein. Daarnaast hebben de aanwonenden en ondernemers zich laten horen over de uitbreiding van winkelmeters en het verdwijnen van bomen. Hier is in de vorige raadsperiode uitgebreid politiek aandacht voor geweest.

Tussen wal en schip?
Nu vraagt de fractie van BurgerBelangen Ermelo zich af of wel alle partijen zijn betrokken bij de ontwikkeling van het marktplein. Het kan niet zo zijn, meent de fractie, dat ondernemers tussen wal en schip vallen, terwijl wij juist een sterker centrum willen. Daarnaast wijst de fractie van BurgerBelangen Ermelo erop dat zowel kramen als winkels vaak een sociale functie hebben voor de direct aanwonenden.

Meer invloed
BurgerBelangen Ermelo staat ervoor dat inwoners aan de voorkant van besluitvorming meer invloed en betrokkenheid krijgen bij het beleid van Ermelo. Wij staan voor actieve deelname van de inwoners bij alle ontwikkelingen in Ermelo, zo ook voor de markt 2.0.

Stap zetten
BurgerBelangen Ermelo wil met dit college en de raad een stap zetten richting de inwoners en ondernemers van Ermelo en onderstreept daarmee het coalitie programma ‘Dichterbij’. Met het maatschappelijk raadsprogramma van de gemeenteraad en de maatschappelijke tafel van het college heeft BurgerBelangen Ermelo voor ogen dat de burger en de ondernemers van Ermelo dichterbij en direct de besluitvorming van de gemeente zijn betrokken.

BurgerBelangen Ermelo heeft, als gevolg van de commotie rond de kramen op de markt, de volgende vragen gesteld aan het college:

1. Welke betrokken partijen zijn vanaf begin vorige raadsperiode bij de nieuwe inrichting van Markt 2.0 betrokken.

2. Wanneer de standhouders hierbij waren betrokken, waren hun bezwaren bij de gemeente bekend?

3. Indien zij daarbij niet waren betrokken, wat was hiervan indertijd de reden om hen er niet bij te betrekken?

4. In hoeverre heeft het huidige college de standhouders op de markt van tevoren betrokken, voordat het college besluit is genomen?

5. Welk vervolgstappen neemt het college om continuïteit voor de ondernemers te bieden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen