CDA Ermelo ziet kansen voor goedkope studio’s op landgoed Veldwijk

Cor Louwerse, raadslid CDA Ermelo.
Foto: Eigen foto

Er is grote behoefte aan betaalbare woningen voor starters en jongeren. Vooral de vraag naar goedkope studio´s voor jongeren is groot. Landgoed Veldwijk biedt juist voor deze doelgroep mogelijkheden.

Dit schrijft CDA Ermelo in een persbericht.

Maximaal € 450 per maand
CDA Ermelo-raadslid Cor Louwerse: “Wat zou het mooi zijn om die karakteristieke zorggebouwen inpandig te verbouwen tot studio´s voor Ermelose jongeren die zelfstandig willen gaan wonen. En we denken dat dit zou moeten kunnen voor maximaal € 450 per maand. Een prachtige kans om tientallen jongeren in Ermelo te huisvesten en te behouden. Daarbij slaan we 2 vliegen in 1 klap. De mooie panden blijven in tact, terwijl we jongeren goedkope huisvesting aanbieden.”

Grootste uitbreiding
De bouw op Landgoed Veldwijk en de Hooge Riet wordt de grootste uitbreiding van woningen van ons dorp in jaren. Er is ruimte voor meer dan 300 woningen. Dat is bijzonder omdat Ermelo niet meer over kale bouwgrond beschikt. De laatste jaren moet Ermelo het vooral hebben van inbreidingsplannen die relatief weinig woningen opleveren en die zeker niet altijd goedkoop zijn.

Woonfunctie
De zorggebouwen van Landgoed Veldwijk van voor de oorlog hebben een grote architectonische waarde. “Die gebouwen moeten behouden blijven ook wanneer ze een woonfunctie gaan krijgen”, zegt Cor Louwerse. “De cultuurhistorische betekenis van dit landgoed is groot. De afgelopen decennia zijn veel bijzondere gebouwen verdwenen in Ermelo. CDA Ermelo staat voor behoud van de karakteristieke gebouwen die nog wel in Ermelo staan. Ook het parkachtig karakter van het landgoed is van grote betekenis en moet absoluut behouden blijven”, aldus Cor Louwerse.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden