CDA Ermelo blijft ijveren voor recreatief deel in nieuwbouw zwembad Calluna

Links: Erik van der Weide
Links: Erik van der Weide
Foto: Grietje-Akke de Haas

CDA Ermelo blijft ijveren voor een nieuw zwembad mét recreatief bad met onder andere een whirlpool, sauna, peuterbad en recreatiebassin, en wie weet een glijbaan. Gisteravond, donderdag 19 april, bij de bespreking van het nieuwe coalitieakkoord tijdens de raadsvergadering, testte de kersverse oppositiepartij de rekbaarheid van het akkoord.

Het coalitieakkoord schrijft: ‘het recreatieve deel gaat niet de boventoon voeren in het nieuw te bouwen zwembad, en er komen geen speelse voorzieningen. Dit omdat de financiële onderbouwing te onzeker is en de geraamde exploitatiekosten een te groot beslag leggen op de gemeentebegroting die de komende tijd steeds meer onder druk komt te staan’. 

Waarom niet?
CDA-raadslid Erik van der Weide zette de toon. “Waarom”, zo vroeg hij zich af, “mogen de Ermeloers niet meedenken over Calluna, terwijl u juist met een maatschappelijk raadsprogramma de input wilt van inwoners, organisaties en verenigingen.”

Voorjaarsonderwerp
Anneke Knoppert, die het woord deed namens de coalitiepartijen Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo, schaarde de nieuwbouw van zwembad Calluna onder de noemer voorjaarsonderwerpen. Ofwel onderwerpen die nog voor de zomer moeten gebeuren, vooruitlopend op het maatschappelijk raadsprogramma.

Temperatuur loopt op
Wat volgde was een verhitte discussie waarbij de toch al tropische temperatuur nog hoger opliep. Erik van der Weide hield stug vol de samenleving bij het onderwerp te willen betrekken, gezien alle commotie die het ombuigen van het besluit van de gemeenteraad op 5 juli 2017 voor een nieuw zwembad met recreatief bad met onder andere een whirlpool, sauna, peuterbad en recreatiebassin, heeft veroorzaakt. Anneke Knoppert pareerde echter: “Wij hebben ook veel mensen gesproken die het besluit juist onverstandig vinden.”

Een opening?
Erik van der Weide greep opnieuw zijn kans, toen Bart van der Knaap (fractievoorzitter BurgerBelangen Emelo) de eigen rol van de gemeenteraad benadrukte. “Er is dus nog een opening voor een recreatief gedeelte?” Waarop Bart van der Knaap antwoordde: “Als het budget het toelaat.”

Zwemmen met mevrouw van Leeuwen?
Leo van der Velden, op dat moment nog raadslid voor SGP Ermelo, vergoelijkte: “Ik wil best een keertje met mevrouw van Leeuwen gaan zwemmen. (Klik HIER voor eerdere berichtgeving), maar dan moet ik eerst wel een paar kilootjes kwijt. Mevrouw mag overigens blijven zwemmen Ermelo. In Calluna, of elders, bijvoorbeeld in de Heerlickheijd. Voor nu is het geld niet toereikend voor de plannen.”

Uitspraak ontlokken
Ook Folkje Spoelstra, fractievoorzitter ChristenUnie Ermelo, probeerde Herma van der Weide, fractievoorzitter VVD Ermelo, een uitspraak te ontlokken over het nieuwe Calluna. Die meende anders toch heel duidelijk te zijn geweest. “Alles is mogelijk, als het maar binnen het budget is.” Waarop Erik van der Weide opnieuw mogelijkheden zag, en ervoor pleitte de discussie rond het nieuw te bouwen zwembad weer open te gooien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen