In de startblokken: de bouw van de nieuwe Dialoog in Ermelo

Sfeerimpressie nieuwe Dialoog.
Foto: gemeente Ermelo

De bouw van de nieuwe Dialoog gaat van start. Dit bericht de gemeente Ermelo. Dinsdag 21 september tekenden wethouder Hans de Haan en directeur Wim Prins van Prins Bouw het bouwcontract voor de verbouwing en renovatie van de Dialoog.

Het culturele hart
“De nieuwe Dialoog wordt het culturele hart van Ermelo. Een inspirerende en gezellige plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Dé plek voor activiteiten op het gebied van cultuur en welzijn”, zegt wethouder Hans de Haan. “Het wordt straks een heel ander aanzicht. We gebruiken veel glas. Je kunt zo door het gebouw heen kijken en zien dat er van alles gebeurt. Want je kijkt gelijk op de centrale hal. Dé ontmoetingsplek, toegankelijk voor iedereen. Want al onze inwoners en bezoekers moeten zich welkom kunnen voelen.”

Multifunctionele zalen
De zalen in de nieuwe Dialoog zijn straks voor meerdere doelen en door verschillende organisaties te gebruiken. Sport- en cultuurbedrijf Interactie gaat ze verhuren. Voor Stichting Welzijn Ermelo, de bibliotheek Noordwest Veluwe en het theater zijn er wel vaste plekken. Maar de rest is dus multifunctioneel. Ook de nieuwe raadszaal . Deze kan straks ook gebruikt worden voor andere vergaderingen en natuurlijk als trouwzaal. De nieuwe raadszaal wordt een open ruimte met glazen wanden en komt op de nieuw te bouwen verdieping.

Duurzaam gebouw
Er wordt geen gas meer gebruikt om de nieuwe Dialoog te verwarmen, maar verwarmd en gekoeld met de warmte-koude-opslag-installatie (WKO). Deze staat naast het gemeentehuis. De WKO zorgt ook voor verwarming en koeling van het gemeentehuis. Daarnaast worden er zoveel mogelijk zonnepanelen gelegd op de daken. En veel van de oude materialen zoals hout, worden weer verwerkt in het nieuwe interieur, bijvoorbeeld op de wanden, in het maatwerkmeubilair en op de plafonds. Ook het oude meubilair wordt gerbuikt.
In het voorjaar van 2022 is de bouw klaar

Voorjaar 2022
De verwachting is dat de nieuwe Dialoog in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. De renovatie van de theaterzaal is al klaar. Deze zaal is via een tijdelijke ingang aan de Chevalierlaan te bereiken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen