Medewerker infrabedrijf Van Gelder aangereden bij wegwerkzaamheden in Speuld

Foto: pixaby.com

Een medewerker van infrabedrijf Van Gelder is gisteren, woensdag 25 augustus, gewond geraakt bij wegwerkzaamheden aan de Garderenseweg in Speuld.

Dit melden de gemeente Ermelo en Van Gelder in een gezamenlijk persbericht.

Met hoge snelheid
De medewerker is aangereden door een automobilist die aanwijzingen van de verkeersregelaars negeerde en met hoge snelheid langs de werkzaamheden reed. Vanwege het incident is besloten de Garderenseweg voorlopig af te sluiten voor al het doorgaande verkeer. Alleen omwonenden kunnen vanaf maandag 30 augustus nog gebruikmaken van de weg.

Verbeteren verkeersveiligheid
In Speuld werkt Van Gelder in opdracht van de gemeente Ermelo aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in het buurtschap. De werkzaamheden zijn in juni van dit jaar begonnen. Wethouder mobiliteit van de gemeente Ermelo, Wouter Vogelsang, is erg geschrokken door de aanrijding. “We snappen dat dit een grote impact heeft op de betrokkenen. Dit kan gewoon echt niet. We hebben verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan, dus ook die van mensen die werken aan de veiligheid van onze wegen. Zij willen – net als iedereen – ook ’s avonds weer veilig thuis komen.”

Weg grotendeels afsluiten
Van Gelder werkt aan het verbeteren van de veiligheid van de omgeving. Dat moet echter wel op een veilige manier kunnen. “We zijn daardoor helaas genoodzaakt de weg grotendeels af te sluiten. Uiteraard proberen we de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Zij ontvangen binnenkort een brief van de gemeente en Van Gelder waarin de nieuwe maatregelen worden uitgelegd.”

Bij wegwerkzaamheden gebeuren gemiddeld 18 dodelijke ongelukken per jaar (bron: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen