Veluwse Architecten Ermelo organiseert info-avond over voortgang van zorggebouw aan de Haspel

Foto: Veluwse Architecten

René van den Broek hoopt op een spoedige voortgang van de realisatie van het zorggebouw dat moet verrijzen op de locatie aan de Haspel 123A in Ermelo. In het zorggebouw komen mensen te wonen met een intensieve hulpvraag, die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving. Aan een dergelijke kleinschalige opvang is grote behoefte weet René. “Tegen de tijd dat we mogen gaan bouwen denk ik dat we al een wachtlijst hebben.”

René van den Broek en zijn vrouw Sandy Schollaardt zijn initiatiefnemer van de ontwikkeling van de locatie in samenwerking met Veluwse Architecten aan de Stationsstraat 36A in Ermelo. Samen organiseren zij op woensdag 16 oktober een informatie-avond over de voortgang van de plannen, op de locatie aan de Haspel 123A in Ermelo. Omwonenden en andere belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur van harte welkom.’

Plannen ‘te rond’
Aan de plannen zoals deze op de eerste informatie-avond op maandag 15 april werden gepresenteerd, moest in de tussenliggende periode worden ‘gesleuteld. De welstandscommissie wees namelijk de ronde vormen van het ontwerp af, als niet passend in de omgeving. Waarop het ontwerp werd aangepast (zie foto). Dit is inmiddels wel goedgekeurd door de welstandscommissie.

Bestemmingsplan
“Voor ons betekent het”, legt René uit, “dat alles is afgerond voor de procedure om het bestemmingsplan in te dienen. De plannen passen binnen alle regels van de gemeente en de provincie. Het dossier ligt nu bij de gemeente Ermelo om het voor te bereiden. Zodra dit gereed is, we verwachten eind volgende week, komt het bestemmingsplan 6 weken ter inzage te liggen voor mensen om erop te reageren en eventueel hun bezwaren in te dienen.” Afhankelijk van eventuele bezwaren leert een dergelijke procedure dat in het gunstigste geval over pakweg 20 weken er meer duidelijkheid zal zijn. Wat ook meespeelt is CPO in Vogelvlucht Ermelo, waar de locatie Haspel 123A aan gekoppeld is in verband met de vereiste sloopmeters. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Alle medewerking
René is erg te spreken over de familie Foppen die eigenaar is van de opstallen en de grond op locatie Haspel 123A. “Zij steunen ons initiatief van harte. Wat dat betreft krijgen wij alle medewerking van ze.” Inmiddels is René gestopt als directeur van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. “Daarmee heb ik mijn handen vrij voor dit project.”

2,7 hectare
Het perceel waar het om gaat meet maar liefst 2,7 hectare, terwijl het zorggebouw ‘slechts’ 550 vierkante meter beslaat. Het unieke aan de plannen is namelijk de inrichting van de omgeving. Hier worden recreatieve voorzieningen zoals een looppad naar het achterliggende natuurgebied gerealiseerd, een dierenweide, een theetuin-rustpunt tot een pluktuin.

10 volwaardige appartementen
Het zorggebouw krijgt op de eerste verdieping 10 volwaardige appartementen van elk 45 vierkante meter, bedoeld voor mensen met een intensieve hulpvraag, die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving. De begane grond biedt ruimte aan een kantoor, atelier tot gemeenschapsruimte.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden