Ermelo is straks een zorggebouw met prachtig doel rijker

Foto: Veluwse Architecten (bewerkt)

Een zorggebouw met op de eerste verdieping 10 volwaardige appartementen, elk 45 vierkante meter, bedoeld voor mensen met een intensieve hulpvraag, die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving. De begane grond biedt ruimte aan een kantoor, atelier tot gemeenschapsruimte. Dat gaat als het een beetje meezit verrijzen op de locatie aan de Haspel 123A in Ermelo.

Initiatiefnemer is René van den Broek en zijn vrouw Sandy Schollaardt die in samenwerking met Veluwse Architecten de locatie ontwikkelen. 

24-uurs zorg
Het streven is dat de bouw in 2020 van start gaat. René, die tot 1 april 2020 aanblijft als directeur van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland in Harderwijk, en Sandy gaan als het zorggebouw klaar is wonen op de locatie in een woning die er al staat. “Daar hoeven we bijna niets aan te doen.” De bedoeling is om met 2 werknemers 24-uurs zorg te bieden aan de doelgroep.

Inloopavond
Gisteravond hield Veluwse Architecten een inloopavond op de locatie voor belangstellenden. Het perceel waar het om gaat meet maar liefst 2,7 hectare, terwijl het zorggebouw ‘slechts’ 550 vierkante meter beslaat. Het unieke aan de plannen is namelijk de inrichting van de omgeving. Hier worden recreatieve voorzieningen zoals een looppad naar het achterliggende natuurgebied gerealiseerd, een dierenweide, een theetuin-rustpunt tot een pluktuin.

Sloopmeters
Op het moment is de locatie een verrommeld gebied met diverse voormalige opstallen uit verschillende tijdsperiodes, die niet meer in gebruik zijn. Die worden als de plannen doorgaan gesloopt en de bodem wordt gesaneerd. Van de sloopmeters wordt 3820 vierkante meter ingezet om in Horst de woningen voor het CPO in Vogelvlucht Ermelo mogelijk te maken. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Op de politieke agenda
Vanavond, dinsdag 16 april, praat de Commissie Infrastructuur en Ruimte met het college van burgemeester & wethouders over CPO in Vogelvlucht Ermelo en de plannen aan de Haspel 123A. Het functieveranderingsbeleid in Horst en Telgt waak verplicht namelijk de sloopmeters uit het gebied zelf in te zetten voor woningbouw. Voor het CPO initiatief meent het college is circa 4714 m2 aan sloopmeters nodig. Het
tekort van circa 896 m2 kan worden aangevuld door gebruik te maken van de salderingsregeling van het functieveranderingsbeleid.

Meewerken
Het college is bereid mee te werken aan het initiatief van CPO in Vogelvlucht en de ontwikkeling van Haspel 123a. “Door beide locaties als één plan op te pakken wordt een kwaliteitswinst gerealiseerd aan de Haspel en wordt het CPO in Vogelvlucht mogelijk gemaakt in lijn met uw motie. Bovendien wordt er vormgegeven aan de woningbouwambities voor particulieren en de zorg. Er wordt door het koppelen van beide initiatieven mogelijk om één bestemmingsplanprocedure te doorlopen”, zo staat er in de stukken op de agenda te lezen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden