CDA Ermelo hekelt proces rond maatwerkwoningen aan de Zandkampweg

Links: Erik van der Weide
Foto: Grietje-Akke de Haas

‘Lapt college van B&W de wet aan de laars voor realisatie maatwerkwoningen?’ kopt het persbericht van CDA Ermelo rond het proces van het realiseren van maatwerkwoningen aan de Zandkampweg in Ermelo.

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Het CDA Ermelo heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het collegebesluit om maatwerkwoningen te realiseren aan de Telgterengweg, bericht het persbericht. CDA Ermelo wil vooral opheldering over waarom inwoners niet van te voren betrokken zijn bij de besluitvorming en ook de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht voorafgaand aan het besluit.

Gebrek aan participatie
“De partij van de samenleving vindt het zorgwekkend dat bij een besluit dat toch behoorlijke impact heeft op de omwonenden, deze omwonenden hebben zelfs niet de gelegenheid gehad om vragen te stellen aan het gemeentebestuur”, vertelt woordvoerder Erik van der Weide. “Dit college stelt dat burgerparticipatie meer dan ooit te voren de graadmeter zal zijn. Een nobel streven, maar als je bij zo’n thema inwoners alleen voor voldongen feiten stelt, vooral een lege huls.”

Bezwaartermijn
Van der Weide is daarnaast erg benieuwd waarom de termijn voor bezwaar en beroep niet lijkt te gelden voor de omgevingsvergunning die het college zelf aan dient te vragen om de bestemming van de locatie aan de Telgerengweg te wijzigen. De algemene wet bestuursrecht bepaalt dat een direct belanghebbende 6 weken de tijd heeft om haar bezwaar kenbaar te maken tegen een besluit. “In dat licht is het zorgwekkend dat het college communiceert dat 1 juli de woning al bewoond dient te worden, dat is namelijk al over 4 weken”, stelt van der Weide. Hij vraagt zich daarom af of het college de bestuursrechtelijke wet-en regelgeving wel in acht neemt.

Zorgvuldige afweging
Het CDA Ermelo pleit voor een zorgvuldige afweging waarin zowel de samenleving als de politiek voldoende gehoord zijn. “Voor ons een absoluut vereiste”, besluit van der Weide.

Reacties

article
36917
‘Lapt college van B&W de wet aan de laars voor realisatie maatwerkwoningen?’ kopt het persbericht
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180607/cda-ermelo-hekelt-proces-rond-maatwerkwoningen-aan-zandkampweg/
2018-06-07T20:09:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/03/29185344/13EN-GMR1.jpg
Gemeente