Vrienden van Calluna nemen geen genoegen met ‘uitgekleed’ nieuw zwembad

Het huidige zwembad Calluna.
Het huidige zwembad Calluna.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Dat het college van B&W kiest voor een nieuw zwembad met een beperkte recreatieve voorziening is erg tegen het zere been van de Vrienden van Calluna (VvC).

Klik HIER voor eerder berichtgeving

Vandaag, vrijdag 8 juni, hebben VvC zich beraden en besloten bezwaar aan te tekenen tegen het collegebesluit. Waarmee zij hun eerdere voornemen waarmaken, mocht het besluit van het college ze niet aanstaan.

Verbannen uit Ermelo
Volgens VvC heeft het college besloten tot ‘kaal’ doelgroepenbad zonder recreatiegedeelte. “Daarmee is vrij zwemmen in een nieuw Calluna niet meer mogelijk. Wat een treffend voorbeeld is hoe de nieuwe coalitie omgaat met de belangen van de burgers. Voor 2 miljoen bezuiniging zijn de Ermelose kinderen, gezinnen, minder validen en senioren voor 40 jaar lang verbannen uit Ermelo naar gelegenheden in de regio.”

Geen genoegen mee
VvC nemen daar absoluut geen genoegen mee en gaan bezwaar aantekenen tegen dit collegebesluit. In het komende bezwaarschrift zullen alle zaken van het college in de afgelopen vier jaar die strijdig zijn met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, aan de orde komen.”

Strijdvaardig
VvC besluit: “Wij blijven strijden voor een nieuw Calluna met recreatiebad en willen tevens een open zwembad om vrij te kunnen zwemmen, te recreëren en elkaar te ontmoeten. VvC zullen de trouwe achterbanleden zoveel als mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen