College Ermelo verplaatst probleem naar maatwerkwoning aan Zandkampweg Ermelo

Foto: google maps

Een man die moeizaam woongedrag in een wijk vertoond door een teveel aan prikkels gaat vanaf 1 juli wonen in een maatwerkwoning aan de Zandkampweg in Ermelo.

“We verplaatsen het probleem naar een plek waar het probleem wordt opgelost”, deelde wethouder Hans de Haan donderdag 7 juni mee. “Veroorzaakt de man opnieuw problemen, dan grijpen we in. Maar als we het goed voor elkaar hebben ontstaan er geen problemen meer, garanties kunnen we echter niet geven.”

Rustig en prikkelarm
De locatie aan de Zandkampweg, het gemeentelijk opslagterrein, is namelijk een rustige en prikkelarme omgeving waar de man beter gedijt, en geen overlast meer veroorzaakt, is de verwachting. Op het terrein wordt tussen 1 juli 2018 en 1 januari 2019 nog een maatwerkwoning gerealiseerd . Op dit moment zijn er nog geen gegadigden voor.

Onaangepast gedrag
Met de twee tijdelijke maatwerkwoningen (5 á 10 jaar) voldoet de gemeente Ermelo aan de regionale afspraken die hierover zijn gemaakt. Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning in een rustige en prikkelarme omgeving. De woning is bestemd voor personen die moeite hebben om in een reguliere woning of in een zorginstelling te wonen, omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving.

Toezicht
Aan de bewoner wordt begeleiding en zorg verleend, en de gemeente houdt toezicht. Het gaat benadrukte wethouder de Haan, beslist niet om verwarde personen met een psychiatrische- tot gewelddadige achtergrond.

Geïnformeerd
Volgens wethouder de Haan zijn direct omwonenden in een persoonlijk gesprek over de plannen geïnformeerd. Niet direct omwonenden zijn via een brief op de hoogte gesteld. Sommigen voelen zich voor het blok gezet. Ook maakt Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo (NMP), die er een natuurtuin in de buurt heeft gerealiseerd, zich zorgen. “Keiharde muziek”, voorziet de NMP, “gaat niet samen met vogels in het broedseizoen.”

Zienswijze indienen
Volgens wethouder de Haan wordt nu de omgevingsvergunning voor de maatwerkwoningen aangevraagd. “Mensen kunnen dus hun zienswijzen over de plannen indienen.”

Reacties

article
36914
Een man die moeizaam woongedrag in een wijk vertoond door een teveel aan prikkels gaat
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180607/college-ermelo-verplaatst-probleem-naar-maatwerkwoning-aan-zandkampweg-ermelo/
2018-06-07T12:01:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/06/07120044/23EN-Zandkampweg.jpg
Gemeente