Peuterspeelzaalwerk Ermelo zet in op meer bewegen

Een gezonde en actieve levensstijl bevorderen; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Tegen deze achtergrond hebben de gemeente Ermelo en de Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo, de handen ineen geslagen met een beweegprogramma dat wordt uitgevoerd door de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Vanmorgen, woensdag 29 november was de aftrap op peuterspeelzaal Bambino aan de Amanietlaan in wijk West. Onder leiding van buurtsportcoach Thom Strijland speelden de peuters verschillende spellen met een scala aan gekleurde knijpers, met als doel de fijne motoriek te oefenen, kleuren herkennen en lekker bewegen, al dan niet in competitieverband.

‘Wel winnen natuurlijk’
De peuterjuffen deden al net zo fanatiek mee. “Hahaha”, lachte Ina Smeding voluit, “we willen wel winnen natuurlijk.” Waarop ze het grut aanspoorde zoveel mogelijk knijpers van een bepaalde kleur te bevestigen aan een voorwerp in het speellokaal van ongeveer dezelfde tint. Natuurlijk speelde ook wethouder sport, Laurens Klappe, vrolijk mee met de spelletjes.

Inspireren
Coördinator Buurtsportcoaches Marjo de Groot en Evelien Kars, manager van peuterspeelzaalwerk lichtten toe dat alle speelzalen die bij bovengenoemde stichting zijn aangesloten elke maand een beweegmoment op een peuterspeelzaal organiseren dat aansluit op een bepaald thema. Waarmee ze tevens de leiding van de peuterspeelzalen willen inspireren. Marjo: “Daarnaast is het de bedoeling om de ouders van de kinderen bij het initiatief te betrekken bij het streven naar een gezonde en actieve levensstijl. “Bijvoorbeeld welke keuzes je maakt op het gebied van voeding.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen