In najaar 2020 opent nieuw Sportcentrum Calluna Ermelo de deuren

Foto: Gemeente Ermelo

Als alles meezit opent het Sportcentrum Calluna in het najaar van 2020 de deuren van een compleet nieuw complex op sportpark de Zanderij. Dat vertelde wethouder Laurens Klappe vandaag, donderdag 30 november, in het kader van de vervolgstappen zoals die zijn beschreven in het projectplan van het College van Burgemeester en Wethouders.

Het streven is om in het eerste kwartaal van 2019 te starten met de nieuwbouw.

Verhoogd plafond
Op woensdag 5 juli 2017 heeft de gemeenteraad gekozen voor een nieuw zwembad en sporthal op de Zanderij. Het nieuwe zwembad wordt een recreatief bad met onder andere een whirlpool, sauna, peuterbad en recreatiebassin. De sporthal krijgt een verhoogd plafond. Hierdoor is deze geschikt voor de turnsport. Bovendien wordt het nieuwe gebouw klimaatneutraal.

Onderzoeken en gesprekken
Nu het projectplan is vastgesteld opent dit meteen de deuren voor onderzoeken op de Zanderij en de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure. Daarnaast is er een eerste vervolggesprek geweest met Sparta Ermelo over de invulling van het turngedeelte in de nieuwe sporthal.

Informatieavond
Bovendien worden de medewerkers van huidig Sportcentrum Calluna binnenkort geïnformeerd over de voortgang van de plannen, als ook verenigingen, gebruikers en de Ermelose inwoners. Ook vindt er in december of januari een informatieavond plaats voor de gebruikers van het zwembad en de binnensportaccommodaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen