BEMOG uit Zwolle ontwikkelt nieuwbouwwijk De Driesprong Ermelo

Jan van den Bosch (links)
Jan van den Bosch (links)
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het college van B & W gunt BEMOG Projectontwikkeling B.V. uit Zwolle de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Driesprong. In het eerste kwartaal van 2018 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden van een nieuwbouwwijk met 70 woningen in het gebied tussen de Hamburgerweg, Van Strijlandweg, Oude Telgterweg en Heidelaan.

Wethouder Jan van den Bosch feliciteerde vandaag de betrokkenen van BEMOG met de opdracht. Ook zichzelf, als wethouder ruimtelijke ordening. “BEMOG mag het project doen vanwege het gunstige aanbod.”

Gasloos en nul-op-de-meter
Op het terrein verrijzen 13 tussenwoningen, 8 hoekwoningen, 22 één-onder-een-kap woningen en 3 vrijstaande woningen. Twaalf ervan zijn mantelzorgwoningen en 12 grondgebonden sociale huurwoningen. De wijk wordt volledig gasloos en nul-op-de-meter ontwikkeld.

Sociale huurwoningen
Naast BEMOG is ook woningcorporatie UWOON eigenaar van een groot deel van het plangebied: het terrein van voormalig verhuisbedrijf Van Beek. BEMOG maakt met UWOON afspraken voor de ontwikkeling van de door de gemeente gewenste 24 sociale huurwoningen in het plan.

Dakpannenfabriek
In het project wordt ook de oude dakpannenfabriek aan de Hamburgerweg die jaren terug deels afbrandde, in de oude luister hersteld. Het is de bedoeling het industriële monument een nieuwe bestemming te geven. Het streven is de eerste woningen eind 2018 op te leveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen