Koperwiek Ermelo ‘komt op de koffie’ met bezwaren fietspad

Foto: Ed Bok

Wethouder Jan van Eijsden gaat niet mee in de bezwaren die bewoners van de Koperwiek hebben over de aanleg van een fietspad in hun straat, als onderdeel van de doorgaande fietsverbinding in het Westflank-plan.

Lees HIER voor eerdere berichtgeving over de bezwaren van de bewoners van de Koperwiek.

Dat zei wethouder van Eijsden maandag 19 september bij de presentatie van het ontwerpbestemmingsplan van de Westflank, het wegtracé Oude Nijkerkweg, Arendlaan en de Volenbeekweg. De Koperwiek heeft namelijk een verkeersbestemming en is een weg waarop wordt gefietst. Bovendien is er naast de Oude Nijkerkerweg te weinig ruimte voor een vrijliggend fietspad en wil de gemeente de monumentale bomen in de houtwal behouden. “Het is aan de aannemer”, zei Van Eijsden, “om er nu iets moois van te maken en de bewoners het zoveel mogelijk naar de zin te maken.”

Een wijziging van de plannen heeft wel plaatsgevonden wat betreft de geplande rotonde op de kruising in de buurt van de Westerkerk. Deze wordt volgens Van Eijsden iets verschoven om meer ruimte te bieden aan 50 extra parkeerplaatsen voor de Westerkerk in verband met de zondagse drukte. Het is nu aan de gemeenteraad om in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen