Burgemeester André Baars heeft groot respect voor familie Tomassen van Tomassen Duck-To

Foto:

“Zij staan dicht bij de dagelijkse praktijk en weten wat er op de werkvloer speelt.”

Het 50-jarige jubileum van Tomassen Duck-To aan de Fokko Kortlanglaan 116, wordt gevierd met een open dag voor belangstellenden op zaterdag 24 mei van 10.00-14.00 uur. 
Kijkje in de keuken
Het Ermelose familiebedrijf, dat uitgroeide tot een wereldspeler in de pluimveesector, laat in aanloop naar de open dag graag een kijkje in haar keuken zien. Ermelo.nieuws.nl publiceert daarom regelmatig over Tomassen Duck-To, waarbij het boek ‘Van pionier tot wereldspeler’ de inspiratiebron is. Gert Spijker schreef het boek ter ere van het gouden jubileum. Burgemeester André Baars leverde graag een bijdrage aan het jubileumboek.
Passie en grote nuchterheid
“Toen ik in 2011 burgemeester van Ermelo werd, kwam ik er achter dat de grootste
leverancier wereldwijd van pekingeenden een Nederlands bedrijf is. Ronduit een verrassing was het dat dit een door en door Ermelo’s bedrijf is. Bij een rondleiding werd mij snel duidelijk dat de oprichter en naamgever, de heer Aart Tomassen, en de huidige directeur/eigenaar, de heer GertJan Tomassen, échte ondernemers zijn. Zij besturen niet alleen een groot internationaal bedrijf, maar staan ook dicht bij de dagelijkse praktijk en weten wat er op de werkvloer speelt. Dit onderstreepten ze door de passie waarmee zij over hun bedrijf vertelden. Ook hun grote nuchterheid gaf mij snel het gevoel, dat we hier te maken hebben met ondernemers, die weten waarmee zij bezig zijn.
Bedrijf van wereldformaat
Tot het moment van de rondleiding kende ik, zoals velen met mij, pekingeend vooral van de menukaart. Ik had mij nooit verdiept in de bijzondere wereld daarachter. Tomassen Duck-To is een moderne onderneming, die de gehele keten van het eendenei tot het eindproduct beheerst en daarmee wereldwijd toonaangevend is. Ik heb dan ook groot respect voor de familie Tomassen dat zij vanuit Ermelo zo’n bedrijf van wereldformaat hebben opgebouwd. Eigenschappen als hard werken, zichtbaar zijn in het bedrijf, een no-nonsense mentaliteit en de bereidheid de grenzen op te zoeken of soms zelfs te overschrijden zijn bij deze ondernemers ruim voorhanden. Maar ik wil ook de medewerkers van dit jubilerende bedrijf noemen. Zonder hen was het bedrijf niet geworden wat het nu is.
Steun aan lokale samenleving
Ieder bedrijf dat zichzelf respecteert, steunt de lokale samenleving. Zo ook Tomassen Duck-To. Door het financieel of fysiek ondersteunen van verschillende verenigingen in Ermelo toont Tomassen zich maatschappelijk betrokken. Er kan altijd een beroep op hen worden gedaan. Ik wens de directie en de medewerkers alle succes toe voor de toekomst.”
André Baars
Burgemeester van Ermelo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen