Medewerkers Tomassen Duck-To Ermelo geven trots een kijkje in ‘hun’ keuken

Veel belangstellenden kwam vandaag af op de open dag van het jubilerende bedrijf.Eendenslachterij Tomassen Duck-To aan de Fokko Kortlanglaan 116 vierde vandaag van tien tot twee het 50-jarige jubileum met een open dag. Veel volwassenen en kinderen grepen de kans om het productieproces van pekingeenden van dichtbij te zien. Ze kregen met een rondleiding door het bedrijf een verrassende indruk van wat er zich doorgaans afspeelt. Niet in de laatste plaats door de gastvrije medewerkers die enthousiast vertelden over het proces en hun dagelijks werk. 

Smullen van eendenproducten
Ronduit gastvrij was ook de ontvangst na de rondleiding door het bedrijf. De kinderen vermaakten zich op de diverse springkussens, met spelletjes en konden worden geschminkt. Van een klein hapje en een drankje was geen sprake. Tomassen Duck-To pakte namelijk uit met een uitgebreid koud en warm buffet, waarbij natuurlijk ook de eigen eendenproducten op het menu stonden. 
Zie de fotoreeks voor een indruk van de open dag.
Leeuwendans en vuurwerk
Na de open dag was het de beurt aan de genodigden, zakenrelaties en hoog bezoek uit Bangkok om het jubileum te vieren. Zo ‘loodste’ Willem Gunneman hen met een presentatie door de 50-jarige geschiedenis van het familiebedrijf en hielden onder meer directeur/eigenaar GertJan Tomassen en burgemeester André Baars een toespraak. Een hoogtepunt was bovendien de presentatie van het jubileumboek ‘Van pionier tot wereldspeler’, geschreven door Ermeloer Gert Spijker. Een leeuwendans door een Chinese dansgroep en vuurwerk sloten het officiële gedeelte af, om vervolgens het bedrijf te bezichtigen. Geïnteresseerden kregen bovendien de mogelijkheid een kijkje te nemen in de broederij van Tomassen Duck-To aan de Harderwijkerweg. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen