Poeliersbedrijf gooit roer om en gaat voor productie en slacht pekingeenden

Foto:

Deel 2 van de historie van de jubilerende Tomassen Duck-To.

Het 50-jarige jubileum van Tomassen Duck-To aan de Fokko Kortlanglaan 116, wordt gevierd met een open dag voor belangstellenden op zaterdag 24 mei van 10.00-14.00 uur. 
Kijkje in de keuken
Het Ermelose familiebedrijf, dat uitgroeide tot een wereldspeler in de pluimveesector, laat in aanloop naar de open dag graag een kijkje in haar keuken zien. Ermelo.nieuws.nl publiceert daarom de komende weken regelmatig over Tomassen Duck-To, waarbij het boek ‘Van pionier tot wereldspeler’ de inspiratiebron is. Gert Spijker schreef het boek ter ere van het gouden jubileum.
Vandaag deel 2
Door Gert Spijker
In 1964 startte de toen 24-jarige Aart Tomassen zijn poeliersbedrijf in een schuur in Putten. Het verwerken en de verkoop van kip was de corebusiness. Verkast naar Ermelo, zag Tomassen het aantal Chinese restaurants in Nederland snel groeien en de vraag naar eendenvlees fors toenemen. Na een geslaagd experiment met Deense moederdieren besloot hij het roer om te gooien en zich volledig toe te leggen op de productie en de slacht van pekingeenden.
Bedrijf even in andere handen
Toen Alpinvest Holding BV in 1998 een meerderheidsbelang verwierf, trok Tomassen (sr.) zich na een veelbewogen tijd terug. De banden met de familie bleven bestaan: zoon GertJan, tot dan bedrijfsleider, werd benoemd tot directeur van Tomassen Duck-To.
Tomassen jr. koopt bedrijf terug
Ook Tomassen jr. bleek een ondernemer pur sang. In 2006 hapte hij snel toe toen hij de kans kreeg het bedrijf terug te kopen. Boordevol groeiambities fuseerde Tomassen Duck-To in 2007 met Bangkok-Ranch Thailand, met Navis Asia Funds (Navis) en Rabo Capital als medeaandeelhouders. Hij bracht de partijen met veel stuurmanskunst bij elkaar. De poort naar Azië staat vanaf dat moment wijd open.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen