Ermelo krijgt vrijwel zeker een coalitie van CDA, Progressief Ermelo en ChristenUnie.

Foto:

“We gaan er wel van uit dat we er met zijn drieën uitkomen.”Dat zei Jan van den Bosch vanmorgen die namens CDA Ermelo de coalitieonderhandelingen leidt.

Een coalitie van CDA Ermelo, Progressief Ermelo en ChristenUnie Ermelo ziet Van den Bosch als de meest logische stap gezien de verkiezingsuitslag. Van de 21 zetels vormen deze drie partijen met 14 zetels een ruime meerderheid. “Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de transities in de zorg die ons staan te wachten, met deze coalitie in goede handen is. “
Bezuinigingen hét onderwerp van gesprek
De drie partijen zijn met elkaar in gesprek over de inhoud van het collegeprogramma voor de komende vier jaar. Van den Bosch schat in daar in ieder geval nog veertien dagen voor nodig te hebben om tot overeenstemming te komen. Vooral aan de bezuinigingen op portefeuille zorg zitten de nodige haken en ogen. Ook de 3 tot 4 miljoen euro die de gemeente nog moet bezuinigen is onderwerp van gesprek tijdens de onderhandelingen. 
Daarnaast vormt de nieuwe Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG).een onzekere factor. Wanneer deze als  maatstaf wordt aangehouden in het nieuwe verdeelmodel van het gemeentefonds, schiet Ermelo er jaarlijks acht ton bij in, (klik HIER voor meer informatie).
Ook is volgens Van den Bosch de portefeuilleverdeling nog niet duidelijk. Bovendien beraden de betrokken partijen zich over het aantal aan te stellen wethouders; drie of vier en de mogelijkheid van een parttime wethouder. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen