‘Een lach en een traan’ bij afscheid van gemeenteraadsleden Ermelo

Een aantal raadsleden had zich nog maar wat graag een termijn ingezet.Gisteravond tijdens een speciale raadsvergadering hebben meerdere raadsleden afscheid genomen. Een aantal op vrijwillige basis, maar ook een paar tegen hun zin. De kiezer bepaalde met de gemeenteraadsverkiezingen vorige week echter anders.

Vrijwillig afscheid
Om persoonlijke redenen namen vrijwillig afscheid: Karin Bloemendaal (CDA Ermelo), Wout Lourens (CDA Ermelo), Dirk de Vries Reilingh (Progressief Ermelo), Monique van den Broek (VVD Ermelo).
Niet genoeg stemmen
Hans van Isselmuden (BurgerBelangen Ermelo), al raadslid sinds 1998, toonde zich teleurgesteld. Volgens burgemeester André Baars had hij graag de dromen van zijn partij verder willen verwezenlijken. Marielle Kuijpers is echter met voorkeurstemmen gekozen als raadslid.  
Ook Ben Noorloos (BurgerBelangen Ermelo), sinds 2010 raadslid, had er nog maar wat graag een termijn aan ‘vast geknoopt’. Met 3 zetels  en onvoldoende voorkeurstemmen redde Noorloos dit echter niet.
Alle vertrekkende raadsleden werden persoonlijk toegesproken door de burgemeester, kregen een bos bloemen en een houten plaquette met opdruk van het wapen van de gemeente Ermelo. 
Nieuwe gemeenteraad
Donderdag 27 maart worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd, om 19.30 uur in de raadzaal. 
Voor het CDA Ermelo zijn dat: Jan van den Bosch, Dick te Brake, Karel de Greef, Sarath Hamstra, Esther Heutink, Cor Louwerse en Erik van der Weide.
Progressief Ermelo: René Arts, Bea van ’t Hul, Anneke Knoppert en Alex Kleijnen.
BurgerBelangen Ermelo: Bart van der Knaap, Wouter Vogelsang en Marielle Kuijpers.
ChristenUnie Ermelo: Ruud van Eijle, Jan van Eijsden en Folkje Spoelstra.
VVD Ermelo: Hugo Weidema en Hank van Bruggen. Demissionair wethouder Esther Verhagen gaf aan dat indien VVD Ermelo geen deel gaat uitmaken van de coalitie, zij niet terugkeert als raadslid.
SGP Ermelo: Leo van der Velden en Frans Snoek.
Zie ook fotoreeks.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen