Gaat CDA Ermelo 2 wethoudersposten uit verkiezingsuitslag slepen?

Foto:

Morgen starten de onderhandelingen over een nieuw te vormen coalitie. Als grootste partij zijn de onderhandelingen op initiatief van CDA Ermelo. Alle partijen zijn volgens Jan van den Bosch, CDA Ermelo-lijsttrekker en demissionair wethouder, morgenmiddag uitgenodigd in het gemeentehuis om hun interpretatie van de verkiezingsuitslag te geven. 

Voor meerdere partijen zal dit tevens de gelegenheid vormen om hun partij als mogelijke coalitiepartner naar voren te schuiven. Waarbij de achterban het niet zal nalaten hun mening te geven. Zo verkondigde oud-wethouder Klaas van Diermen al eerder: “Laten we van 4 naar 3 wethouders gaan omdat we moeten bezuinigen. CDA Ermelo levert 2 wethouders en Progressief Ermelo 1. Want het moet natuurlijk wel in verhouding, anders komt de stem van de kiezer niet tot zijn recht.”
ChristenUnie en Progressief Ermelo als partner
ChristenUnie Ermelo heeft zich al aangeboden als coalitiepartner. Waarbij de partij Progressief Ermelo als derde partner ziet. Deze drie partijen zijn goed voor 14 zetels. Dat biedt volgens ChristenUnie Ermelo-lijsttrekker Ruud van Eijle, de stabiliteit die nodig is met de pittige taken waar de gemeente voor staat. Ook Progressief Ermelo heeft inmiddels laten weten dat Laurens Klappe opnieuw voor het wethouderschap gaat.
BurgerBelangen Ermelo speelde hoog spel
BurgerBelangen Ermelo heeft gezien de uitslag weinig recht van spreken. Daarnaast is het bijna ondenkbaar dat CDA Ermelo de partij aan boord van het coalitie-schip haalt. BurgerBelangen Ermelo speelde immers hoog spel door vanaf het moment van de fusie stevig aan de poten van het CDA Ermelo-bolwerk te zagen. BurgerBelangen Ermelo wilde de grootste partij worden om zodoende de portefeuille ruimtelijke ordening te kunnen opeisen, die al decennia lang in handen is van CDA Ermelo. Daarnaast zal VVD Ermelo dit maal vast de coalitieboot missen. De partij zag haar zetelaantal immers slinken naar 2. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen