Column: Ed Bok(t) over Nederlands bekendste zeiksnor en…

Foto:

Column: Ed Bok(t) over Nederlands bekendste zeiksnor en… .

Candlelight gedichten
Tsja lieve lezers, als columnist moet ik wekelijks proberen om binnen een aantal woorden te blijven. Doorgaans lukt dat wel, al gaat er na het schrijven wel altijd een strenge controle aan vooraf om toch woorden te schrappen voordat ik hem opstuur. Op het moment dat ik dit typ weet ik dat de woordenteller regelmatig geraadpleegd zal moeten worden, want er zit zoveel in mijn hoofd en om dat dan te managen? Dat het vertrouwen in Kabinet Rutte IV een nieuw dieptepunt heeft bereikt en er weinig tot geen geloof is in de aanpak van Ministers bij grote thema’s konden mijn vaste lezers wel verwachten, waarover verder in de column meer. Maar de ‘openbaringen’ van Johan Derksen in zijn dagelijkse praatprogramma VI-Inside roept toch wel weer het nodige op, om over de lachers erom nog maar te zwijgen. Kijk, één keer in de week slap ouwehoeren, ‘ongepaste grappen’ maken en het soms nog over voetbal hebben lukt wel, maar zo’n programma dagelijks vullen, dan komen de candle-light verhalen vanzelf.

Je zult maar Flip Slik heten
Vreselijk om Nederlands bekendste zeiksnor te horen praten over hoe hij in zijn carrière als stoere verdediger en vooral berucht schopper (zijn eigen woorden), na een avondje stappen met de keeper van Veendam en twee vrouwen in een nogal ‘zeer beschamende’ situatie geraakte. Allen volgens zeggen dronken, de vrouwen zo dronken dat zij bewusteloos waren geraakt en er grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden. Ed Bok(t) bespaart jullie de details die Derksen als ‘jeugdzonde’ bestempelde, waar je nu gevangenisstraf voor zou krijgen en waar hij zich voor schaamde. Daags na de bekentenis probeerde Derksen het ‘Candlelight’ in een ander licht te brengen, maar er is natuurlijk niemand die dat nog gelooft. De vrouwen in deze kwestie zullen het zich ongetwijfeld herinneren, vreselijk natuurlijk om daaraan herinnerd te worden. Of de keeper er nog wroeging of problemen mee krijgt vertelt het verhaal niet. Ed Bok(t) heeft het natuurlijk als columnist opgezocht wie zijn mede-stapper geweest zou kunnen zijn, maar kwam niet verder dan kandidaten; Jochem Lökker, Dick Ploeger, Piet de Vries of Flip Slik.

Eenmaal, andermaal, verkocht
Ook rond D’66 is de #MeToo affaire blijkbaar nog niet klaar, want rond ex-veilingmeester en oud-fractievoorzitter, D’66 icoon Alexander Pechtold komen wederom hele ‘nare’ berichten naar buiten. Ik zeg daarbij wel, als ik lieg, dan lieg ik in commissie, maar Ed Bok(t) heeft het van horen zeggen en uit diverse bronnen rond de partij! Dat Pechtold tussen zijn scheiding en relatie met zijn nieuwe twintig jaar jongere lover een buitenechtelijke affaire heeft gehad met een partijgenote is bekend, en ook dat deze bewogen is abortus te laten plegen en een advocaat op haar dak kreeg gestuurd is blijkbaar niet alles. Hij wordt er nu van beschuldigd meerdere vrouwen rond de partij in bed te hebben gelokt en dat hij en zijn woordvoerders zelfs een lijst bij hebben bijgehouden waarop de prestaties van de vrouwen in bed werden beoordeeld. Zo gaat dat bij een veilingmeester, eenmaal andermaal, zwaar onvoldoende!

Kajsa over Satan II en Bombomda
Ed Bok(t) zou het ook nog graag over het dalende vertrouwen, of stijgende wantrouwen in Ministers van Kabinet Rutte IV willen hebben. We hebben wat vrouwelijke Ministers, neen Ed Bok(t) bedoelt er verder niets mee, die er niets van bakken. Robbie Jetten natuurlijk die doordraaft in zijn klimaathysterie maar wel 60 miljard mag uitgeven/verprutsen, wat na het hier scheiden onze wegen de afspraak is die Marx Rutte en Queen Kaq hebben gemaakt. Dan hebben we nog Minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal-Zeggelink die maar liefst zelfs 25 miljard mag uitgeven/verprutsen, maar geen ‘ruk’ snapt van waar zij over gaat. Die van alles roept over bramenstruiken, rapporten op fouten gegevens opleest in debatten, maar zelf zegt het niet te begrijpen en er dan zelfs nog om lacht. Deze Minister gaat wel met 25 miljard aan belastinggeld boeren uitkopen/onteigenen en onze eigen voedselvoorziening in gevaar brengen. Dan mag Kajsa Ollongren, Minister van ‘functie elders Defensie’ natuurlijk niet ontbreken. Zij geeft Oekraïne, als tegenhanger van de zwaarste nucleaire Russische langeafstandsraket Satan II, vijf van onze Pantserhouwitsers cadeau. Nu hoopt Ed Bok(t) wel dat Minister Kajsa Ollongren de namen ‘Satan II’ en ‘Pantserhouwitser’ niet verwart met de allernieuwste vibrator Bombomda U-type Vibrator -10 standen, een echte hit bij Bol.com.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen