Column: EdBokt over een empathie-, kinderloze en gevoelloze politicus

Foto:

Column: EdBokt over een empathie-, kinderloze en gevoelloze politicus.

Wat hem na al die jaren Rutte nog verwonderd
Lieve lezers ik wil het in mijn column graag hebben over de VVD, Volkspartij voor vrijheid en democratie, want dat betekent de afkorting. Ik heb het nog maar even opgezocht want de laatste tijd worden de letters ook gekoppeld aan een wel heel andere betekenis en dan heb ik het niet over Veel Vrije Dagen! Mijn vader was beroepsmilitair waardoor ik denk dat thuis VVD werd gestemd en toen ik stemrecht kreeg volgde ik dat, stom eigenlijk, automatisch. Vond de VVD wel, lokaal en landelijk een partij van jazz en dixieland en van mannen met een choker om de hals als een ‘dandy-achtige’ vervanger van de stropdas, tegenwoordig noemt men dat een ascot geloof ik. VVD-mannen die ‘geaffecteerd’, oftewel ‘bekakt’ spraken, zeg maar typetjes als Jozias van Aartsen, Frits Bolkestein en Ard van der Steur. Heden ten dage staan ze er bij de VVD vooral bekend om het gebruik van veel woorden, heel veel woorden zonder eigenlijk iets te zeggen, laat staan een antwoord en zeker ook geen Ja of Neen!

Slava toeslagenaffaire ouders en kinderen
De VVD is toch de partij die de laatste twaalf jaar onder Marx Rutte van betekenis is geweest voor de ontwikkeling van het gave landje Nederland zoals we dat we nu kennen, zeg maar het ‘Slava Nederland’! Slava staat voor glorieus. Ik wist het niet, maar Ed Bok(t) hoorde Marx Rutte dat steeds zeggen als hij met President Zelensky van Oekraïne contact heeft, het land waar hij zich als Minister-president van alle Nederlanders met enorme toewijding voor inzet. De CV van de VVD onder Marx Rutte geeft echter wel heel ander ‘beeld’ dan wat mijn vader en waarschijnlijk meer Nederlanders ooit deed besluiten op de partij te stemmen. Onder zijn leiding is enorm op de zorg bezuinigd; Ziekenhuizen gesloten, 77.000 zorgmedewerkers zijn wegbezuinigd, 21.940 bedden en 281 IC-bedden weg, zijn verzorgingstehuizen gesloten en vandaag bleek dat tijdens de pandemie ziekenhuizen ontmoedigd werden hun ic-capaciteit uit te breiden omwille van geld. In de tussentijd is er door Rutte en zijn ploeg helemaal niets gedaan en krijgen we bij een volgende pandemie daar de ‘rekening’ van gepresenteerd met belachelijke Lockdowns, dwang en drang maatregelen die weer tot veel schade gaan leiden.

Nederlanders, wie zijn die mensen
Tja, over de staat van onze nationale politie, het leger, het onderwijs en allerlei diensten die niet of slecht functioneren vanwege VVD-beleid en door het wegbezuinigen van ‘expertise’ van mensen en budgetten zal Ed Bok(t) het niet hebben. Net als over alle loze beloftes die zijn gedaan, over het gebrek aan actieve, juiste of over het hebben van een andere herinnering, de keiharde leugens en over het Oekraïne verdrag dat ondanks een Neen van referendum is doorgedrukt. De democratie is dood, vermoord door de Rutte doctrine, graag geholpen door Queen KaQ, Hoekstra en Gert Jan Seegers en nog wat zwartlakkers die de boel de afgelopen jaren, zeker tijdens de Corona-pandemie hebben belazerd, zo blijkt ook wel uit opgevraagde WOB-documenten. De terugkeer van ‘Kabinet Rutte IV’ na de val van Rutte III vanwege een van de grootste schandalen uit de Nederlandse politiek, de toeslagenaffaire geeft aan dat wij als ‘bevolking’ er helemaal niet toe doen net als Groningse aardebevingsschade slachtoffers.

Hoe schrijf je empathie eigenlijk
Gisteren was in de Tweede Kamer het debat over de door de overheid uit huis geplaatste kinderen van ouders, die door vermeende fraude in de toeslagenaffaire terecht kwamen en waar een immer falend en kapot bezuinigde jeugdzorg zeker ‘1675’ kinderen bij de ouders weghaalden. Ontvoerd kan ook, want de ‘hereniging’ met die ouders werd in veel gevallen onmogelijk gemaakt. De Tweede slaapkamerleden hadden, net als enkele ouders op de publieke tribune, graag van de Minister-president gehoord dat hij net als met Oekraine schouder- aan schouder stond met de ouders en dat hij ervoor zou zorgen dat hun leven weer opgebouwd wordt en de gezinnen herenigd. Helaas kwam dat niet uit. Marx Rutte stuurde een debuterend VVD-kamerlid als woordvoerder die zich in zijn maiden speech beriep op de ongeschreven regel dat er geen interrupties zijn en geen vragen gesteld worden. Deze schandalige strategische zet toonde eens te meer aan dat Marx Rutte een empathie-, kinderloze en gevoelloze politicus is waar enige menselijkheid ontbreekt. De ouders verlieten de tribune wat alle aanwezigen in de Kamer hadden moeten doen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen