Column: EdBokt over de #MeToo zaak van D’66 Queen Sigrid KaQ

Foto:

Column: EdBokt over de #MeToo zaak van D’66 Queen Sigrid KaQ.

Make-up voor 30 zilverlingen 
Tja lieve lezers, met dank aan Kabinets- en tweede slaap Kamerleden die wekelijks blijven verbazen is er genoeg stof tot gesprek of om over te schrijven. Is het geen ‘opzienbarend’, ‘schokkend’ nieuws wat bijvoorbeeld middels ‘WOB-verzoeken’ aan het licht komt waaruit blijkt dat wij ons land met recht een bananen-monarchie mogen noemen, dan is het wel de dubieuze rol van Ministers bij beslissingen die ons land tientallen miljarden kosten en waar we niets mee opschieten. Of de Wet ‘verplaatsing van de bevolking’ die uit de mottenballen is gehaald die richting vluchtelingen misschien sympathiek klinkt maar die ons weer terug kan brengen naar ‘de jaren 50’ toen de overheid vanwege de wooncrisis, die 70 jaar later nog steeds bestaat het recht had woningeigenaren te verplichten woonruimte af te staan. Het gebeurt vrij geruisloos omdat ook de Tweede Kamer niets meer te vertellen heeft zoals vandaag bleek bij hoofdelijke stemming over het opheffen van alle coronatoegangsbewijzen. Met dank aan Mirjam Bikker van de CU die, ondanks eerder gedane stoere uitspraken, toch weer instemde met de 5e verlenging tijdelijke noodwet coronatoegangsbewijzen! My God, kan iemand die Bikker eens influisteren dat je voor die zilverlingen ook make-up kan kopen!

Jetten wist het niet, hij zat in Sydney
Zelfs nieuws over de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne werd dit weekend overschaduwd door een schandaal in de Nederlandse politiek: de #MeToo zaak van D’66 Queen Sigrid KaQ. Ed Bok(t) moest direct denken aan een fragment uit de door ons belastinggeld gemaakte reclame-docu; ‘Sigrid Kaag, van Beiroet tot Binnenhof’ die er samen met gekochte Stertijd voor zorgde dat Kaag steeg in de peilingen, met alle vreselijke gevolgen van dien! Daar zat hare Hoogheid op de achterbank, zich afvragend wie die sukkels zijn die op FvD stemmen. U had zich beter kunnen afvragen wie die viezerikken binnen uw eigen partij zijn. Was er eerst de ‘getrouwde’ Pechtold die, misschien wel in de niet in het geschenkenregister opgenomen en cadeau gekregen appartement een D66-raadslid bezwangerde, tot abortus probeerde te dwingen en vervolgens intimideerde door een top-advocaat op haar af te sturen. Toen was er nog Sophie In’ t Veld die als lid van het Europees Parlement tonnen verblijfskosten in de zak stak voor verblijf in haar eigen woonplaats. Toen kreeg u te maken met Sydney Smeets die opstapte na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag omdat hij seks wilde of had met jonge jongens. En heb je dat gehad, dan komt daar ook nog de affaire van Drimmelen bij.

We dronken glas, deden een plas en… 
Iemand die volgens het Nederlands woordenboek vies is of vies doet met als voorbeeld; je zit helemaal onder de modder, wat ben je toch een viezerik! Of Vrouwelijke studenten zijn lastiggevallen door een viezerik. Het woord viezerik heeft als synoniem; smeerlap, goorlap, knoeipot, smeerkees, smeerpoes, viespeuk, vuilak of zwijn. Ed Bok(t) laat het dit keer aan jullie eigen oordeel over hoe het gedrag ‘viezerik’ in het geval van Frans van Drimmelen te bestempelen. Frans van Drimmelen, landelijk campagneleider en penningmeester D’66 en voorzitter van de landelijke talentencommissie van D’66. Rond deze Frans van Drimmelen speelde al geruime tijd een #MeToo kwestie waar Queen KaQ van wist en waar Queen KaQ haar Frans een paar weken voor de Tweede Kamerverkiezingen op basis van een rapport van het onderzoeksbureau BING van vrijpleitte. Er waren echter twéé rapporten, een ‘openbaar’ rapport waarin Frans werd witgewassen en een vertrouwelijke bijlage waarin wel stond dat Frans van Drimmelen zich schuldig had gemaakt aan stalking, bedreiging en chantage van D’66-vrouwen en er zelfs een formeel waarschuwingsgesprek was geweest met de politie! Het slachtoffer heeft tot drie keer toe geprobeerd partijleider Queen KaQ over de kwestie te spreken. Maar KaQ denkt dat het land haar harder nodig heeft dan dat ze het slachtoffer van viezerik, campagneleider, adviseur en vriend Frans van Drimmelen steunt. En dat D’66 heeft bij monde van Queen Kaq zelf en Jan Patersnotte de mond vol van vrouwenrechten die je na deze doofpotaffaire nooit meer serieus kan nemen. Je vraagt je, met al deze #MeToo kennis binnen D’66 wel af of vrouwelijke Kamerleden en Europarlementariërs er nu zitten vanwege hun talent of omdat ze… . Ed Bok(t) vraagt zich af of zijn lezers, wanneer de beerput echt helemaal opengaat, vinden of de positie van Queen Kaq als Minister nog wel houdbaar is. Ik vrees echter voor; we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen