Column: EdBokt over Mind-control op een niet eerder vertoonde schaal

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over Mind-control op een niet eerder vertoonde schaal.

De vouw strak in de pantalon
Tja lieve lezers, dit kan met het huidige politieke klimaat in Nederland wat is ontstaan onder het kabinet Rutte IV, ook zo maar de laatste kritische column zijn van Ed Bok(t) of een andere kritische schrijver. Geeft Ed Bok(t) er de brui aan hoor ik jullie denken? Nee beste lezers, dat niet, maar de angst voor de teloorgang van het vrije woord, die al onder het Kabinet Rutte I is ingezet wordt zo links en rechts zichtbaar. En neen lezers, ik doel niet op de ‘arrestatie’ door ‘gemaskerde agenten’ van Willem Engel die hem voor de tweede keer van de straat plukten. Even voor alle duidelijkheid; ik heb niets met de mans denkbeelden en antiviruswaarheid en al helemaal niets met hem als dansleraar. Mijn dansleraar heeft kort geknipt, verzorgd haar en een keurig pak, de vouw in de broek en mooie zwart gelakte dansschoenen waarmee hij over de dansvloer zweeft. Zo, dat is gelijk even rechtgezet. Maar dat je geen andere mening mag uitdragen en gearresteerd wordt doet mij aan Russische en Chinese beelden denken!

Dikke mensen niet altijd vrolijk
Want dat er in de media iets aan de hand is zal kritische lezers toch ook niet zijn ontgaan. Het eerste wat ik las als die uitkwam was de column van Nausicaa Marbe of Rob Hoogland, zelfs ooit Wouter de Winther, Leon de Winter, Afshin Elian en de stukjes bij ‘wat u vindt?’. Alleen Elian en Leon zijn nog kritisch, maar de rest is de laatste tijd behoorlijk veranderd, veel milder en lijkt mee te gaan in de mind-control van de Overheid. Ook Joost Niemoller, kritisch twitteraar was plots geen schim meer van zichzelf en kreeg daar ook veel kritiek op. Of Arjen Lubach, kunnen jullie nog om hem lachen? Misschien was een dagelijkse show toch wat te veel voor Arjen of kiest hij voor zijn broodheer de NPO66, gerund door Queen Sigrid Kaag. Hoor je bij de linkerzijde, zoals Asha ten Broeke (Volkskrant), dan mag je mensen beledigen, ranzige stukjes schrijven en aanzetten tot haat en onverdraagzaamheid. En ik maar denken dat dikke mensen altijd gezellige en vrolijke mensen zijn! Nou, not dus Asha en dikke Bruls.

Onwelgevallige meningen managen
Nadat een onderzoeksteam van journalisten zich uitvoerig verdiept hadden in maar liefst 60 duizend Wob-pagina’s met overheidscommunicatie rond de epidemie, bleek er sprake van gedragsbeïnvloeding en illegale spionagepraktijken door militaire eenheden op de bevolking van Nederland. Nu weten mensen dat bij rondneuzen op Internet je al heel snel sporen na laat. Kijk je op een kast van Ikea dan krijg je de dezelfde dag ergens wel een Ikea aanbieding. Het gaat erom ‘gewenste denkbeelden’ in hoofden van burgers te planten, Mind-control op een niet eerder vertoonde schaal. Hiervoor worden opmerkelijke technieken gebruikt zoals het ondermijnen van invloedrijke personen op social media door nepaccounts in te zetten. Uit Wob-documenten blijkt dat de interdepartementale werkgroep nagedacht heeft over de manier waarop de overheid de verspreiding van onwelgevallige meningen kan tegenwerken op onder meer YouTube, Facebook en Twitter maar ook in WhatsApp berichten. En burgers worden, zonder dat zij dit weten beïnvloed via door de Overheid ingehuurde ‘influencers’ en ‘ervaringsdeskundigen’. En jullie maar denken, zit die BN-er nu alweer aan een praattafel en is er nu niemand die eens een kritische vraag aan de influencer of ervaringsdeskundige stelt!

Trollen overvallen Ed Bok(t)
Zo worden er digitale gedragsprofielen van burgers opgebouwd door een duizelingwekkend web van uitvoerende partijen. Van alle ministeries met aftakkingen naar talloze instituten, militaire eenheden, inlichtingendiensten, universiteiten, onderzoeksbureaus, politie, gezondheidsdiensten en techbedrijven. Wob-documenten laten zien dat er veel initiatief uitgaat van techbedrijven, zo’n 300 samen in het conglomeraat ‘Tech Tegen Corona’ waar door ambtenaren van ministeries, academici en uitvinders praten over censuur maar, er blijkt nu ook dat tweeduizend ‘Techexperts’ zich over de verkiezingen van 2021 hebben gebogen. Een van de prominente actiepunten om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden is het verspreiden van positieve communicatie over de EU en de NAVO. Het komt er in ieder geval op neer dat landmacht en inlichtingendiensten ons burgers bespioneren en infiltreren op social media en rapporteren aan het Directeurenoverleg Desinformatie. Ze beschikken zelfs over trollenlegers die worden ingezet om berichten op social media te ondermijnen met een coördinerende rol voor de Europese Unie. Als dit mijn laatste column is weten jullie in ieder geval hoe dit in dit land allemaal kan plaatsvinden en gaan we voor Radio Oranje!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen