Column: Ed Bok(t) over de oorlog om de kijkcijfers!

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) over de oorlog om de kijkcijfers!

Bulkcarriers vol emotie 
Tja lieve lezers, de vreselijke oorlog in Oekraïne gaat een gevaarlijke fase in. Berichten dat Oekraïne weer terrein terug heeft veroverd op het Russische leger vormen nu niet direct een reden voor president Zelensky om aan tafel te gaan zitten. Ook Vladimir Poetin verhardt in zijn standpunt en strategie, wat die ook moge zijn. De Amerikaanse president Joe Biden sloot een megadeal met de EU over de levering van duur gas, wat met heel veel erg grote schepen en dito CO2 vervuiling blijkbaar met goedkeuring van Timmermans en zijn groene consorten probleemloos naar de EU kan worden verscheept. Biden gooide ook nog wat olie op het vuur in zijn toespraak in Polen en zo lijkt de oorlog complexer te worden met de serieuze dreiging van escalatie binnen Europa. Oekraïne president Zelensky gaat de Tweede Kamer toespreken en vicepremier, Iryna Vereshchuk, vroeg in de bij NPO nieuwsuur uitgezonden boodschap om precisiewapens als antiraketsystemen, en legde op een zeer gevoelige wijze de druk bij Rutte die, wanneer Rutte, Nederland dat niet doet hij daarmee het conflict naar heel Europa haalt.

Mud aardappelen met pochet 
Burgers zijn altijd slachtoffers in een oorlog waar regeringsleiders en zij die er belang bij hebben, want dat blijft óók in deze oorlog onderbelicht, een levensgevaarlijk Geopolitiek spel spelen. Hoeveel onschuldige burgers en militairen, die uiteindelijk ook alleen maar doen wat hun wordt opgedragen, zijn er al gestorven terwijl miljoenen Oekraïners huis en haard, of wat ervan is overgebleven achterlaten en vluchten ook nog zonder vaders die moeten/willen blijven om te vechten. Ed Bok(t) zag ook nog een pratende zak aardappelen, zeg maar gerust een mud aardappelen met pochet, aan de Op1- praattafel zitten die het blijkbaar nodig vond gevaarlijke uitspraken te doen. Pieter Cobelens, de generaal buiten dienst, voormalig MIVD-baas en nu actief als Cybersecurity- strategie spreker! Hij kreeg gelukkig van een kenner wat commentaar, maar wat Ed Bok(t) opvalt is dat als iemand serieus probeert enige nuance aan te brengen, die als een Poetin fan wordt gezien en in de media prompt wordt neergesabeld!

Staatsontvoeringen op TV
Enkele politici uit het Kabinet komt de media-aandacht over Oekraïne misschien wel goed uit, want dossiers zoals de ‘toeslagen affaire’ en de ‘mondkapjesdeal’ krijgen nu nauwelijks meer aandacht. Het is dat cabaretier Peter Pannenkoek, hij had publiekelijk na wat ‘onsmakelijke’ uitspraken kennelijk nog wat goed te maken er op TV, over begon. Hij haalde hard uit naar de Minister-president en noemde in ‘Dit was het nieuws’ uithuisplaatsingen, gedaan vanwege de toeslagen affaire staatsontvoeringen van ruim 1115 kinderen die nog altijd niet thuis zijn. Kamerlid en beste Volksvertegenwoordiger ooit Pieter Omtzigt, voegde daar op Twitter nog aan toe dat er met de door Marx Rutte gedane toezeggingen nog niets is gedaan. Ook dat voelen steeds meer Nederlanders die slachtoffer zijn van zijn desastreuse Kabinetsbeleid. Of het nu gaat om betrokkenen van de toeslagenaffaire, de aardbevingsschade of om mensen in Limburg getroffen door de waterschade, zij kunnen wachten tot ze een ons wegen terwijl Rutte Europa doorvliegt om aan zijn imago te werken en Nederlanders in de kou laat staan.

Hugo’s show must go on
O ja en dan is er natuurlijk ook nog Hugo de Jonge, voormalig Minister van VWS die, naar nu blijkt wel degelijk betrokken te zijn geweest bij de totstandkoming van de ‘mondkapjesdeal’ van CDA-partijgenoot Sywert van Lienden. Eerder verklaarde de Jonge nog voor camera daar niets mee van doen te hebben, daar het ook niet zijn portefeuille was. Als je zijn beweringen en uitspraken, voor tv-camera en in Kamer gedaan, die leugens bleken te zijn of die juist wel zijn uitgekomen terwijl hij zei dat dit pertinent niet zou gaan gebeuren achter elkaar zet, past het qua tijd niet in een uitzending van Een Vandaag, Op1 of Buitenhof. Ook dan begrijp je dus waarom Hugo de Jonge een ‘functie elders’ kreeg toebedeeld. Want hoe wrang ook, niet de verantwoordelijke dader wordt vervolgd maar zijn opvolger, die overigens geen haar beter is (leuke woordspeling wel), in dit geval Ernst Kuipers zal er op worden aangesproken. Over de mondkapjesdeal, of over de 5,1 miljard Euro aan bonnetjes voor gedane aankopen die zoek zijn of waar geen verantwoording voor kan worden gegeven. En Hugo de Jonge? Hugo heeft met zijn nieuwe portefeuille straks nog tijd genoeg om mediageil op zijn clownsschoenen de pias uit te hangen en te bouwen waar dat eerst vanwege stikstof en PFAS voor ons niet kon!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen