Column: EdBokt over de Great Dutch Rutte Reset

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over de Great Dutch Rutte Reset.

De toon maakt de muziek
Tsja lieve lezers, zelfs jullie amateur columnist, die geheel vrijwillig en zonder deadline wekelijks een column tracht te schrijven, komt heel soms ’s nachts wat moeilijk in slaap. Dat komt doordat ik wat lig te piekeren over het onderwerp- thema van mijn column en hoe ik dat met humor, soms wat zelfspot en een fikse knipoog, op papier kan zetten. Google helpt daarbij goed om feiten en gebeurtenissen, actueel of uit het verleden, te controleren, maar de ‘toon’ van de column is iets van jezelf, wel heel belangrijk overigens! De Fransen hebben daar mooie en wel haast poëtisch klinkende woorden voor; C’est le ton qui fait la musique!

Gendergelijkheid voor speelgoed
Zo bedacht ik iets te gaan schrijven over de idiote en absurde plannen van D’66 demissionair minister van Engelshoven met haar perverse dwalingen voor een gendergelijkheidsplan voor universiteiten en het HBO die als een olievlek de hele samenleving zullen bereiken. Net of dat die muts speelgoedfabrikanten wil dwingen om geen rolbevestigend speelgoed zoals een fornuis voor meisjes of een boormachine voor jongens te maken. Ik kwam moeilijk in slaap door het overlijden van misdaadjournalist- en verslaggever Peter R de Vries, die de liquidatiepoging uiteindelijk dus niet heeft overleefd. Vreselijk dat de misdaad in Nederland onderhand beter is georganiseerd dan de overheid. Maar daarmee ging van Engelshoven dus in de prullenbak.

Broekers-Knol uit kelder opgegraven
Ik zag de reactie van politiek onbenul Ferd Grapperhaus. Hij was boos, zoals zo vaak, en sprak ferme taal, zoals zo vaak. Sinds zijn aantreden in 2017 heeft Ferd met zijn typische darthoofd weinig tot niets bereikt, blunders begaan, voetbal gekeken in van K, zijn excuses aangeboden en speelde voor de camera dat hij heel boos was, of zong ‘beschamend’ een kinderlijk liedje! Het hele ministerie is er, ondanks de miljoenen kostende naamverandering van ministerie ‘Justitie en Veiligheid’ naar ‘Veiligheid en Justitie’ niet in geslaagd ook maar iets te bereiken! Dekker niet, als ook de uit de kelders van de Eerste Kamer opgegraven Ankie Broekers-Knol!

De VVD van Law & Order
In een uitzending van DWDD in september 2012 was het uitgerekend Peter R de Vries die Mark Rutte als zittend Minister-president fileerde over zijn VVD-verkiezingsprogramma. De VVD die zich profileerde als de ‘Law and Order’ partij en die volgens de campagne werk ging maken van ‘meer straf en minder begrip voor criminelen’. Peter R de Vries vroeg hem of hij wist hoeveel slachtoffers, teleurgestelde en verdrietige mensen er zijn wiens aangiften elk jaar op de plank blijven liggen. Rutte wist het niet en reageerde wat flauw en geïrriteerd dat de Vries het getal maar moest zeggen, het waren er veel, te veel voegde hij er nog aan toe.

Pathologisch sorry zeggen
Tussen de 100- en 150.000 aangiften meneer Rutte, 3000 per week waar dus 0,0 mee wordt gedaan, en waar wel opsporingspotentie voor was! Mark Rutte oreerde nog dat Fred Teeven en Ivo Opstelten daarmee aan de slag gingen, we weten hoe het met al deze integere VVD-lui is afgelopen. Gênant vond ik dan ook de reactie op zijn overlijden van onze demissionair Minister-president Mark Rutte, want bij een ‘pathologische leugenaar’ weet je dus nooit of hij het meent. Hij die met zijn kabinetten zo’n beetje alles heeft uitgekleed, waaronder dus de recherche durft te zeggen er in te zullen slagen de ‘georganiseerde misdaad’ te verslaan!

De leugen regeert
Liegen, geen of er een verkeerde herinnering aan hebben, doctrine, achterkamertjespolitiek, onze Minister-president kan het zich allemaal permitteren. Er werd afgelopen week gesteld dat eenieder die drugs gebruikt, de georganiseerde misdaad daarmee faciliteert. Waar, maar daarentegen kunnen we stellen dat vele miljoenen Nederlanders die op ‘Rutte’s VVD’ blijven stemmen pathologische liegen faciliteren en dat acceptabel vinden. Deze week vroeg een getalenteerd kamerlid wat Rutte van het boek ‘Covid-19 the Great Reset’ van Klaus Schwab, de man van het World Economic Forum, vond. De man die dingen zegt waar je de ‘koude rillingen’ van krijgt. Rutte kende het boek niet zei hij. Het Kamerlid las Rutte de bedankbrief voor die Rutte naar Schwab had gestuurd voor het opsturen van zijn boek en bedankte hem nog voor de heldere analyse! Tja, opdat we weten wat we van Rutte IV kunnen verwachten.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen