Column: EdBokt over dansen met Janssen en tongen met de Jonge

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over Dansen met Janssen en tongen met de Jonge.

Like a sexmachine
Dag lieve lezers! Vraagje; hoe lang is het geleden dat jullie gedanst hebben en uit je bol gingen op de dansvloer? En dan bedoelt Ed Bok(t) natuurlijk niet zo’n vreselijk ’truttige’ foxtrot of quickstep op de 40-jarige bruiloft van Tante Sjaan en Ome Ko, die je verplicht met een ouder vrouwelijk familielid die nog zo nodig moest doorworstelde. Neen lezers Ed Bok(t) bedoelt dus ‘dansen’ in een echte discotheek- of Bar-Dancing! Tsja, voor mij is dat toch wel ehhhh even geleden, zeg maar begin 70-er jaren in o.a de Koningskelder en de Horsy-bar in Harderwijk. In die tijd kon je overigens, als je ging dansen je glas veilig op de bar laten staan en meisjes hun handtas gewoon bij de dansvloer neerleggen, hoe vrij voelde je je toen nog!

Diarree woordkunstenaar
De jongens tegenover de meisjes, als ik dit heden ten dage met al het diversiteitsgedram van minister van Engelshoven nog zo mag zeggen, dansend op James Browns ‘like a sexmachine’, Betty Wright en the O’Jays om daarna op de toch wel ‘klassieker’ onder de zwijmelnummers ‘a Whiter shade of Pale’ je ‘danspartner’ proberen over te halen nog langer intiem te blijven zwijmelen in de gewelven van de Koningskelder. Ik snap dus heel goed dat onze jongeren na anderhalf jaar droog staan aan de oproep zich te laten vaccineren, met de ‘popie Jopie’ tekst ‘dansen met Janssen’ van demissionair minister van Volksgezondheid, gelegenheidsclown en ‘diarree woordkunstenaar’ Hugo de Jonge heel gretig en direct gehoor hebben gegeven.

Inschattingsfoutje bedankt
Dansen maakt je gezond en gelukkig, althans dat schrijft de World Health Organization. Het traint je reactievermogen en coördinatie, wakkert de nieuwsgierigheid aan en daagt je grijze massa uit actief te blijven en nieuwe verbindingen te leggen. ‘Clown Hugo’ was alleen even vergeten te vermelden dat die prik pas na twee weken actief is. Dus stortte iedereen zich in het nachtleven en kon men elkaar, dankzij haperende PCR testen, het doorgeven van QR-codes en een gebrekkige controle heerlijk besmetten. Sorry, excuus daarvoor, het was een inschattingsfout aldus Rutte en de Jonge afgelopen maandag tijdens hun persconferentie, waar Hugo voor lul stond toen Mark het antwoord gaf op een aan Hugo gestelde vraag!

Tongen tegen snurken
Kussen, een dikke pakkerd geven, tongworstelen, brommers kiek’n, hoe je het ook noemt zoenen en tongen is hartstikke goed voor je. Tongzoenen helpt tegen snurken en geeft je immuunsysteem een boost. Door de aanmaak van extra veel speeksel houdt dit je tanden en tandvlees gezond. Het helpt bacteriën makkelijker weg te spoelen en het verkleint te kans op plaque en gaatjes. Tijdens tongzoenen train je zo’n 30 verschillende gezichtsspieren wat je huid op een natuurlijke wijze strak houdt en bovendien werkt het stressverlagend, het vermindert de aanmaak van stresshormoon cortisol waar feel good-stofjes endorfine en dopamine voor in de plaats komen. En hoe langer de relatie, hoe groter het effect.

Zeg mondkapje
Arme Hugo, hij is tijdens zijn CDA-jeugd waarschijnlijk niet verder gekomen dan verlegen kusjes met typetjes als Liesbeth, Madeleine, Annie en Frouwkje. Want wetende waar een tongzoen allemaal niet goed voor is, had hij met de tekst ‘Tonge met de Jonge’ nog veel meer jongeren weten over te halen zich te laten vaccineren. Tja, die Hugo en Mark die ook sorry moeten zeggen tegen de evenementenbranche, de formule 1 op Zandvoort, tegen de Horeca die straks weer beperkt wordt en tegen Sywert van Lienden wiens mondkapjes die niet deugen toch weer van de plank gehaald moeten worden. Tja, dan kan die andere steeds weer blunderende en excuus aanbiedende demissionair minister voor de camera van RLT zingen; Zeg mondkapje ik wil je terug, wil je terug, wil je terug! Zeg mondkapje vind jij het niet erg dat ik dit zing, ik dit zing, zeg mondkapje ik wil je terug en ehhhh ook heel vlug!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen