Column: Ed Bok(t) te gast aan tafel bij RTL Humberto?

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) te gast aan tafel bij RTL Humberto?

Touwtje in de struiken
Tja lieve lezers, ook jullie columnist is jong geweest en heeft wel eens belletje getrokken en met een portemonnee aan een touwtje tussen de struiken gezeten, in de hoop dat iemand van de fiets stapte om deze op te pakken. Ben getuige geweest dat een vriendje per ongeluk met een klein steentje een ster in een klein raampje gooide. De rest vloog weg maar Eddie, zoals ik toen in onze ‘jeugdbende’ of ‘bende jeugd’ genoemd werd, bleef staan alleen omdat mijn moeder had gezegd, wie wegloopt bekent ook schuld. Tsja, door mijn opvoeding kreeg dus alleen ik een fikse draai om de oren en een schop onder mijn kont van de boze bewoner!

Pistolen Edje
Toen Eddy uiteindelijk Ed werd, ben ik bekeurd omdat mijn brommer te hard ging en te veel lawaai maakte. Later heb ik bekeuringen gehad voor hard rijden met mijn eerste, tweede, derde en vast ook mijn vierde auto! Mijn ouders kregen huiszoeking, overigens vast zonder officieel bevel, omdat ik een wapen zou hebben. Ik had beste lezers mijn ‘alarmpistool’, wist echt niet dat die dingen verboden waren, voor de gein voor een vriend zijn neus gehouden, waar we vreselijk om gelachen hebben! Iemand die dat gezien had en blijkbaar niet door had dat het een geintje was, had de politie getipt. De rest laat zich raden met een boze Pa Bok(t).

Trending op Twitter
Ed Bok(t) vraagt zich nu af dat wanneer hij als columnist, na een zeer kritische column over Mark Rutte die ‘trending’ werd op Twitter, met zijn criminele verleden wel uitgenodigd zou worden voor een talkshow tafel. Het is natuurlijk puur hypothetisch beste lezers, maar zou de redactie en de presentator van zo’n tafel mijn ‘strafbare feiten’ uit mijn jeugd door de spreekwoordelijke vingers zien? Bij Matthijs van Nieuwkerk DWDD zeker niet! Die flikkerde Prem Radhakishun als tafelheer uit zijn programma nadat deze tv-criticus Jean-Pierre Geelen beschuldigde van pedofilie. Matthijs van Nieuwkerk had natuurlijk ook nog een redactie die voor iedere uitzending uitvoerig het nodige ‘voorwerk’ deed, zoals het bij zo’n programma hoort.

Glibberig empathisch
Maar aan de RTL-tafel ‘Humberto’ ben ik, zo schat ik na zijn veel besproken uitzending van dinsdag 27 juli, natuurlijk van harte welkom. Humberto, radio- tv presentator, sportjournalist en schrijver, die als er op sportgebied iets te vieren valt met zijn gelikte pak en dito schedel niet meer van het podium is af te slaan, vond ‘glibberig empathisch’ zijn belangrijker dan een kritische vraag stellen aan de vader van het in elkaar gebeukte meisje Frédérique! Het meest bizarre in het verhaal was nog dat de vader, hij zei dat hij namens zijn dochter sprak, hoopte dat de dader die opgepakt was weer snel bij zijn familie zou zijn. Hij glom van trots op zijn dochter die de dader had verteld dat zij kon zijn wie ze wilde zijn en de dader dat ook mocht.

Gaspistool met geluiddemper
Op Frank Evenblij na dacht niemand blijkbaar, is dit een normale reactie van een vader wiens kind zo zwaar mishandeld is, waarom zit hij hier zo’n gelikt ‘deug LHBTIQ-praatje’ te houden, en klopt zijn verhaal überhaupt wel. Paul Brink, die zijn vijf kinderen alleen opvoedt, is eerder op TV geweest als dubieus fiscaal adviseur voor schimmige belastingconstructies. Paul is ook veroordeeld wegens afpersing en bedreiging, en Paul bleek bovendien in het bezit te zijn van een pistool met geluiddemper. Misschien had Humberto, wanneer hij research gedaan had naar zijn gast, Paul Brink de vraag kunnen stellen waarom hij had gesteld slechts een wapen te bezitten om zich te verdedigen, hij in hemelsnaam een geluiddemper nodig had. Tsja, die vraag bleef Ed Bok(t) over zijn gaspistool misdaad gelukkig bespaard. Al zou ik dat Humberto, als ik echt aan tafel zou hebben gezeten, met veel plezier verteld hebben. Wat Ed Bok(t) betreft mag Humberto zich schamen dat hij deze informatie niet wist, geen enkele kritische vraag stelde maar ook de dagen erna, toen dit alles bekend was er niet op teruggekomen is! Zo zie je maar, alles voor de kijkcijfers en alles om te deugen telt, goede journalistiek niet!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen