Column: EdBokt over zijn positieve voorspelling die uitkwam

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over zijn positieve voorspelling die uitkwam.

Depressief van 5-3-2 
Tja lieve lezers, daar zat ik dan in mijn oranje shirt, de oranje vlaggetjes aan huis wapperden vrolijk in de wind, de Jumbo juichcape hing klaar, drie oranje tompouces verorberd, het bier stond koud, de nootjes waren in bakjes gedaan en de frituur was klaar voor de bitterballen. Donderdag alle Duitsers in de buurt nog uitgelachen om de escape van Der Mannschaft met de uit zijn ‘nase fressende und am seinen Eiern kratzende’ coach Joachim Löw, zeg maar de Duitse Frank de Boer maar dan ietsjes minder depressief! Maar het werd dus een deceptie, een beschamende nederlaag tegen Tsjechië, 40e op de ranglijst en met 5-3-2 uitgeschakeld!

De meeste klanten
Ik had mij nog zo voorgenomen deze keer een positieve column te schrijven, na kritiek van een lezer die vond dat de spreekwoordelijke pen waarmee ik schrijf altijd mudvol azijn zit. Tja, Ik krijg soms bij het boodschappen doen in het voorbijgaan van een lezer een positieve reactie op mijn column of via WhatsApp, Facebook en Twitter een duimpje of een Retweet. Bij mijn opleiding voor.supermarkt manager, heel erg lang geleden werd je geleerd dat je het de meeste klanten het meest naar de zin moest maken, met andere woorden, je kunt nooit iedereen tevredenstellen en dat geldt ook voor een columnist! Aan de andere kant staat het een klant gelukkig vrij om zijn eigen winkel te kiezen en ook een column hoef je niet te lezen.

Derde oog uitgeleend
Ik schreef in mijn column nog heel positief dat Nederland zich geplaatst had voor de eerste nederlaag en tja, dat werd het ook. De spelers konden misschien ‘minder presteren’ omdat het er 30 graden was hoorde ik Frank de Boer mompelen. Misschien had Frank samen met zijn ‘technische staf’ een paar dagen eerder moeten vertrekken om te acclimatiseren. Frank mompelde ook nog dat ze ‘dominant’ waren geweest en niets hadden weggegeven, of was het Edwin Evers die een persiflage deed? Ed Bok(t) dacht, bij het zien van de ‘aangeslagen’ coach dat hij misschien zijn rechteroog als derde oog heeft uitgeleend aan Mariette Hamer.

Ingevroren bitterballen
Ach beste lezers, ik schrijf het graag op, we zijn in ieder geval wel van de ‘alles voor oranje’, ‘snollebollekes’ en ‘Hazes’ af. en zo had onze Johan Cruijff met zijn legendarische uitspraak; “Elk nadeel heb zijn voordeel” weer gelijk. Wisten jullie dat deze uitspraak helemaal niet van Johan Cruijff is maar van Willem van Hanegem. Ik ben nu overigens voor Duitsland om de vrede met mijn vakantie vierende Duitse buren te bewaren, en ik moet uiteindelijk ook van mijn alcoholvrije bier, de over datum pikante nootjes en drie keer ingevroren bitterballen af.

Europees kampioen slap lullen
Was er verder dan niets leuks te melden? Ach natuurlijk was Franske Timmerdoos weer op de buis. Niet alle bomen worden opgestookt in de Biomassacentrales, vertelde Paus Franske. Er wordt wel veel hout gekapt maar dat is vooral voor de bouw en duurzame doeleinden en een klein stukje van die boom wordt dan versnipperd voor Biomassa. Hele scheepsladingen worden er vervoerd naar de centrales en er ook in no-time verbrand, want we moeten wel de klimaatdoelstelling halen zei hij nog! Hij had nog een megalomaan EU-plannetje, want er moeten 3 miljard bomen worden aangeplant. Tegen die tijd dat die stekkies grote bomen zijn geworden zijn we vast wel een keer Europees of wereldkampioen slap lullen geworden.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen