Column: Ed Bokt over cursusje hypocrisie of collectief liegen

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bokt over cursusje hypocrisie of collectief liegen.

Wereldkampioen kommer en kwel
Tja lieve lezers, het was me het weekje weer wel, en dan begint de nieuwe week ook alweer met ‘explosieve onthullingen’ waar een ‘paard de hik van krijgt’. Maar Ed Bok(t), was er dan niets waar je blij van werd? Natuurlijk, ‘Nederland’ heeft zich op het EK mooi geplaatst voor de eerste nederlaag en Max Verstappen won als een echte wereldkampioen op magistrale wijze de Grandprix van Frankrijk! Het weer was de afgelopen week heerlijk ‘zomers heet’, dat zelfs die paar ‘donderbuien’ de pret niet konden drukken. Al zullen ze daar in Leersum vast anders over denken maar verder was het, zeker politiek gezien helaas kommer en kwel.

Hamertenen tussen de deur
Mariette Hamer had haar derde oog aangezet, ‘t vierde kunstgebit ingedaan, was naar een #*@ kapper en ‘trendy kledingadviseur’ gegaan, die hun mondkapje klaarblijkelijk voor de ogen hadden zitten. Ach gut, die onnozele naïeve lieve mevrouw H, zoals Sylvana Simons haar in de Kamer zou aanspreken, heeft in een ultieme poging de formatie van een Kabinet wat Nederland juist niet wil, toch op gang weten te krijgen, haar voet met hamertenen nog tussen de deur gezet, maar het mocht gelukkig niet baten! Rest? Nieuwe verkiezingen uitschrijven!

Stank uit Ouwehands Dierenpark
Misschien hebben jullie het niet meegekregen maar de ‘Partij van de Dieren’ heeft vorige week een partijcongres gehouden. Niets bijzonders zou je zeggen op nieuwe gedragsregels na! Lees en huiver PvdD bestuursleden en politici mogen voortaan, als ze in functie zijn geen dierlijke producten meer eten en drinken vanwege hun voorbeeldfunctie. Dus voor de bühne veganist zijn, maar buiten beeld of thuis gewoon een dikke vette steak op de barbecue knallen en drinken wat je lekker vindt! Cursusje hypocrisie gevolgd zeker?

De vegetarische zakkenvuller
Ed Bok(t) vindt het al dubieus als Niko Koffeman, oprichter van de PvdD en echtgenoot van ‘Esther met de kattenogen’, als Eerste Kamer lid gedreven pleit voor belastingvoordelen voor plantaardige producten en tevens pleit voor hogere belasting op dierlijk vlees. Plantaardige producten die zijn bedrijf verkoopt! Uit een missie, gedreven vanuit de idealen voor mens en natuur, tientallen miljoenen verdienen bij de verkoop van zijn bedrijf de ‘Vegetarische Slager’, wat hij met de ex van Marianne Thieme had opgericht? Transparantie met een luchtje dus!

Koningin Kaq met regeringsvliegtuig
Onze toekomstige Koningin Sigrid kaag, niet te verwarren Siegfried van Roy, het beroemde duo magische dompteurs moest naar een bijeenkomst voor ministers, óók demissionair van buitenlandse zaken. Naar Luxemburg op zo’n 3,5 uur rijden met de dienstauto ad kosten 100 euro of voor hetzelfde geld met de trein wat gezien de plannen van D’66 natuurlijk helemaal geweldig zou zijn. Is D’66 niet voorstander om korte vliegreizen te verbieden? Wat een fraai toonbeeld van ‘nieuw leiderschap’ zou dat zijn. Onze Koningin Kaq koos er voor om met het regeringsvliegtuig te gaan ad 52.000 euro. Hypocrisie kan dus altijd weer een graadje erger!

Eric Kwiebus op cursus
De explosieve onthulling waar de nieuwe week mee begon is toch wel het toppunt m.b.t. de toeslagenaffaire tot nu toe, en we zijn wel wat gelieg en gedraai gewend zou je toch zeggen! Eric Kwiebus, Frans Weekers, Menno Snel, Wopke Hoekstra, een aantal hoge ambtenaren en de landsadvocaat, zijn gezellig op cursus geweest om met de waarheid te oefenen voordat de Parlementaire onderzoekscommissie bij de Toeslagenaffaire begon. Ruim dertigduizend euro voor het volledige programma met koffie, thee, luxe lunches, vers ‘afgebakken’ speltkoekjes voor twaalf sessies. Het bedrijf, ‘coachingsbureau’ Bob de Ronde en partners dat dus coachte om eensluidende antwoorden te kunnen geven of hoe je eensluidend niet de waarheid zegt!

Cursusje leven in gevangenschap
Ons bureau heeft veel ervaring met oefensessies met parlementaire enquête getuigen bij de overheid zoals de paspoortenquête, Srebrenica- het fotorilletje, de Bouwenquête en ook het welbekende ‘Fyra-debacle’, zo maakte het bedrijf reclame. Wie ‘de verhoren’ heeft gevolgd, heeft gehoord hoe eendrachtig de getuigen uit de politiek en de hoge ambtenaren praktisch allen verklaarden van niets te weten over de jarenlange misstanden en ravage aangericht in de levens van talloze onschuldige gezinnen. Misschien heeft het bedrijf ook een cursus hoe om te gaan met ‘leven in gevangenschap’. Ed Bok(t) zegt, oppakken en vastzetten die gasten!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen