Column: Ed Bok(t) vraagt; ‘Majesteit, mag ik dan bij jou?’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) vraagt; ‘Majesteit, mag ik dan bij jou?’.

Majesteit Kak!
Normaliter begin ik mijn brief met, lieve of beste, maar in uw geval durf ik dat niet. Ik zal u dus maar aanspreken met Majesteit Kak! U heeft natuurlijk de verhuizer al geregeld om uw koninklijke meubels en spulletjes naar het Catshuis te brengen en uw bureau en dergelijke met uiteraard de fotolijstjes, met onder andere de familiefoto met daarop uw toenmalige huisvriend en terrorist Yasser Arafat in het torentje een plekje te geven! Tsja, ‘Majesteit’ worden van Nederland als provincie van de EU, dat kan niet meer misgaan zou je zeggen.

Mediagenieke Staatsgreep
Uw vakkundige tot in de puntjes uitgevoerde staatsgreep en het keiharde diplomatieke spel, het is u op het lijf geschreven. Met dank aan een ‘miljoenen’ donatie van een fan heeft u de laatste weken voor de verkiezingen met de u welgestelde publieke omroep alle journaals als Stertijd opgekocht, gelardeerd met wat lokaal nieuws over China. U bent er met wat, hoe zal ik dat eens netjes zeggen, D’66 soortgenoten in het Kabinet Rutte IV in geslaagd er op een aantal terreinen een klerezooi van te maken, maar zelf veilig op afstand te blijven! Heel slim maar dat kun je een topdiplomate als u wel toevertrouwen en toen het met de spelletjes en leugentjes verkeerd ging riep u; hier scheiden onze wegen, om vervolgens de regie te nemen.

Links heeft voortaan voorrang
Majesteit, als u als D’66 een coalitie gaat vormen met GroenLinksaf, De PvdA, de PvdD, de Christen Unie, de SP en het CDA, leest u dan eerst mijn briefje even dat ik uit naam van de gemiddelde Nederlander schrijf. U kent waarschijnlijk de ‘gemiddelde Nederlander’ niet, aangezien uw werkzame leven zich op de laatste drie jaar na hoofdzakelijk afspeelde buiten ons kleine kikkerlandje. En ook aangezien veel van uw grachtengordel aanhangers zich elitair gezien niet kunnen verplaatsen in gevoelens van de gemiddelde Nederlander, doe ik het dus.

Syrische wint The Voice
Majesteit, de gemiddelde Nederlander is begaan met echte vluchtelingen en zeker ook wel bereid deze op te vangen, hetzij hier of in de regio. Ze dus helpen met warmte en liefde om later te kunnen genieten als een vluchtelingenkind dat meedoet aan ‘the Voice!’ De gemiddelde Nederlander wil echter een stop op de massale immigratie van al die kansloze asielzoekers, en illegalen het land uit kunnen zetten ook om draagvlak te houden voor een humaan maar ook een betaalbaar vluchtelingenbeleid!

Pensioenpot pleitte
Majesteit, de gemiddelde Nederlander is wel voor ons lidmaatschap van de EU maar wil toch wel zeggenschap houden over een aantal belangrijke thema’s. Ik mag bij u misschien even in herinnering brengen dat wij middels het ooit door uw clubje geprezen referendum tegen de EU-grondwet hebben gestemd en tegen het Oekraïneverdrag, maar dit er toch gekomen is en middels ondemocratische praktijken. De gemiddelde Nederlander is tegen het vele miljarden aan Nederlands belastinggeld pompen in bodemloze Zuid-Europese putten en wil zeker niet dat de door de hardwerkende Nederlanders opgebouwde pensioenpot in ‘EU-handen’ komt.

Timmerfrans de pot op
Majesteit, de gemiddelde Nederlander is begaan met het klimaat en onderschrijft het belang daar wereldwijd ook iets aan te doen, maar wil stoppen met de miljarden subsidie slurpende biomassacentrales die slecht zijn voor het milieu en stoppen met de bouw van zonneparken op plekken van al die failliete voetbalclubs. Wil stoppen met het plaatsen van die megagrote windturbines die, zo blijkt een groot gevaar zijn voor de gezondheid van mensen in de buurt. De gemiddelde Nederlander wil zijn huis verwarmen met aardgas, een schone brandstof desnoods uit Rusland en zich niet compleet in de schulden steken voor die belachelijke en megalomane plannen van Nijpels en Timmerfrans.

Compleet uit de hand
Majesteit, bij onze Duitse buren loopt de energietransitie nu al compleet uit de hand. Stroomuitval en steeds hogere energiekosten zetten het land als vestigingslocatie voor het bedrijfsleven zelfs op de tocht. Het land moet honderden miljarden investeren om het elektriciteitsnet geschikt te maken voor fluctuerende hernieuwbare bronnen. We kunnen helaas, hoe graag u dat ook wil, niet leunen op zon en wind en helaas ook niet zonder kernenergie. Daarom vraag ik u Majesteit; wilt u er nog eens goed over nadenken voor u het spreekwoordelijk gemiddelde kind met het spreekwoordelijke badwater weggooit.

Mag ik dan bij jou?
En Majesteit, als dan uiteindelijk ook hier het licht uitgaat, de verwarming het niet meer doet en het voedsel schaars wordt omdat u de gemiddelde Nederlandse boer heeft verjaagd, vraag ik u middels het zo mooie liedje van Claudia de Brij, mag ik dan bij jou?

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden