Column EdBokt: ‘1 april, kikker Rutte in je bil’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: ‘1 april, kikker Rutte in je bil’.

Chocolade tot aan je oren
Ed Bok(t), je hebt met je jatten in de koekjestrommel gezeten! Ed Bok(t), je hebt beloofd je fiets schoon te maken!! Ed Bok(t), je hebt weer chocolaatjes gepikt! Bij het laatste was het met de chocoladesporen rond de mond feitelijk onmogelijk te ontkennen, net als die keer toen ik uit de fles met chocolademelk had gedronken. Het heeft mij, lieve lezers van kleins af aan tot en met de schooltijd heel wat keren straf opgeleverd. Van een ‘pets’ of schop onder de kont tot een uitgaansverbod of een forse vermindering van zakgeld. Met de kennis van nu, had ik toen onder de straffen uit kunnen komen. Maar ja, dat heeft helaas geen zin meer.

Zwijgen of herinnering
Herinner mij gevallen van Hells Angels en van scootercrimineeltjes waar hun gebruik van het recht te zwijgen loonde, maar je beroepen op je geheugen en daardoor je straf ontlopen vind ik net zo crimineel! Het zou in mijn ogen ook niet moeten kunnen, tenzij dit dus medisch kan worden aangetoond. In de casus die in mijn column wordt genoemd gaat het hier misschien dan ook om een geval van ‘anterograde amnesie’, wat inhoudt dat er een onvermogen is om informatie vanuit het kortetermijngeheugen over te brengen, waardoor het lastig is om nieuwe herinneringen te vormen wat uit het patroon van het niet kunnen herinneren blijkt.

Naar eer en geweten liegen
Ik had mij dus bij mijn chocoladediefstal op mijn zwijgrecht kunnen beroepen, maar het was nog veel slimmer geweest als ik had gezegd, naar eer en geweten te hebben geantwoord en dat ik er gewoon geen herinnering aan had. Ik heb blijkbaar, gezien de chocoladesporen wel chocolade gepikt maar ik heb er een verkeerde herinnering aan. Tsja lieve lezers, had ik maar het voorbeeld van onze Minister-president Rutte gevolgd die keer op keer in zijn carrière als minister-president wegkomt met liegen door zich te beroepen op ‘anterograde amnesie’!

Feest van de democratie
Het was donderdag 1 april dus een gedenkwaardige dag. Maar liefst 69 Kamerleden krijgen door vrijwillig terugtreden of door verlies aan zetels of door een onverkiesbare plaats ‘drie’ jaar wachtgeld, een wel uiterst royaal inkomen op kosten van u en mij als belastingbetaler. Er gaat daarmee veel kennis verloren las ik ergens, maar dat heb ik dus niet teruggezien in de afgelopen 10 jaar. Bij de toch wel feestelijke installatie van de nieuwe Kamerleden kwam er wel een hoofddoek in de Kamer die het goedpraat dat mannen en vrouwen in een ruimte gescheiden worden, wat volgens haar een vrijheid’ is wanneer zij dit zelf zeggen te willen.

Surinaamse vlag als monddoekje
Een ander nieuw Kamerlid wilde voor ons ‘Nederlands Parlement’ blijkbaar een statement maken met haar Surinaamse vlag als monddoekje, waar we de komende 4 jaar ook nog veel plezier aan zullen beleven. Van de partij 50+ die in electorale potentie de grootste partij zou kunnen zijn is door het geruzie slechts een zetel overgebleven. Maar de leukste nieuwkomer is toch wel Caroline van der Plas van BBB ‘Boerburgerbeweging’, die in het debat dat volgde liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden en te praten als een ‘volksvertegenwoordiger’. Ed Bok(t) zegt tegen Caroline; welkom in de Haagse slangenkuil!

Rol Judas in de Passion
Het grootste spektakel vormde toch wel het debat over Omtzigt-gate waarbij Ed Bok(t) tot de conclusie kwam dat ‘anterograde amnesie’ blijkbaar ook besmettelijk is. Want niet alleen onze Premier Mark Rutte heeft het, maar ook de Akela’s Jorritsma en Ollongren bleken zich informatie rond de meest belangrijke zin uit de notities ‘Omtzigt functie elders’ dus niet te herinneren. Er werd wat afgelogen en er werden hele smerige politieke spelletjes gespeeld.

Bühne krachtdadige opmerkingen
Hier scheiden onze wegen riep Sigrid, en zo waren er wel meer voor de bühne krachtdadige opmerkingen. Maar toen het puntje bij het spreekwoordelijk paaltje kwam steunde D’66 de terechte motie van wantrouwen van Wilders niet. Ook CDA deed dat niet waarmee Wopke een goede kans maakt de rol van Judas te spelen in de volgende Passion. Dat Gert-Jan Segers van de Christen Unie de motie niet steunde verbaasde mij misschien nog wel het meest!

Democratie ten grave hebben gedragen
Ik ben, toen bleek dat Mark Rutte na zijn zoveelste leugen toch weer aan mocht blijven, van ellende en verdriet naar bed gegaan. Toen ik echter vanochtend opstond zag ik in de digitale krant staan; vrijdag 2 april 2021 en was het debat op 1 april. Verdorie Ed Bok(t), ben jij zelfs in de beste 1 april grap ooit gestonken? Tja, helaas was het geen grap beste lezers! Dankzij politici die voor het pluche, eigen- en partijbelang last hadden van ‘anterograde amnesie’ en daarmee dus de democratie ten grave hebben gedragen staat 1 april 2021 nu voor eeuwig bekend als; 1 april, kikker Rutte in je bil.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden