Column: EdBokt over wie is de (politieke) Mol

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

EdBokt over wie is de (politieke) Mol.

Gehoortest bij Specsavers
Dag lieve lezers, hebben jullie afgelopen zaterdag ook genoten van de ontknoping van Wie is de Mol?, of hebben jullie niet gekeken? Ik was overgehaald om er dit jaar fanatiek aan mee te doen met ook ‘pen en papier’ bij de hand om op te schrijven wat je opvalt om te proberen de ‘Mol’ te ontmaskeren! Tsja, het is mij niet gelukt en heeft er zelfs toe geleid dat ik voor een test naar de Specsavers ben gegaan omdat ik de helft niet kon verstaan! ‘Wat zeg je??? Dat ik de helft niet kon verstaan’. De spanning in de Mol wordt ‘muzikaal’ zo opgevoerd dat gesproken tekst, helemaal als er spannend gefluisterd wordt of men wat door elkaar heen kwekt, aan Ed Bok(t) voorbijging. Ik las van de week dat veel mensen, vooral jongeren last hebben van ernstige gehoorschade! Tsja, dacht ik, dat is niet zo verwonderlijk. Mijn ‘gehoortest’ gaf aan dat ik wel een hoge pieptoon mis maar er nog geen apparaat nodig was. Een geruststelling en ach, soms is het beter dat je ook niet alles hoort toch! Kunnen lezen is voor een columnist het allerbelangrijkst!

Kees en Lillianne in de darkroom
Ik bedenk mij nu dat het wel leuk zou zijn als we rond verkiezingen een programma zouden hebben; Wie is de Politieke Mol? Zien jullie het al voor je, met als spelleider de altijd zo objectieve, ‘ik laat u uitpraten, maar ik geef het antwoord’ Rick Nieman! En als deelnemers; Kees van der Staaij, Gert-Jan Segers, Mark Rutte, Sigrid Kaag, Geert Wilders, Wopke Hoekstra, Lillianne Ploumen en Jesse Klaver. Ach gut die arme Kees! Hij moest samen met Lillianne in een darkroom spelen tegen Gert-Jan en Jesse! Kees verloor en moest dus het spel verlaten en met de bus naar Benthuizen. Kees mist ‘Joie de vivre’ wat zijn Ermelose partijgenoot Leo wel heeft. Kees is zeker ook geen type ‘mol’, al lijkt hij er wel wat op. Lillianne moest ook naar huis en nadat bleek dat Jesse tegen alle regels in, via zijn mobieltje al zijn zusjes en broertjes had gebeld voor hulp moest ook hij het spel verlaten. De volgende aflevering viel het doek voor Wopke. Hij hing stoer aan een klimtouw naast Sigrid maar die bleek niet te vertrouwen. Was zij misschien de Mol? ‘D’66 laat iedereen vrij, maar niemand vallen’, zei ze nog! Tja, die D’66 vlieger ging niet op en zo viel Wopke van het touw om gedesillusioneerd af te haken. De laatste week, vlak voor de verkiezingen waren er alleen Mark, Geert en Sigrid nog over!

Meer of minder Mollen
Zou Mark de Mol zijn? Liegen gaat Mark goed af, en hij komt er steeds mee weg zo lijkt het gezien de ‘Wie is de Mol peilingen’. De mislukte participatie samenleving, de gesloten bejaardentehuizen, ziekenhuizen, de duizenden ontslagen in de thuiszorg, de jeugdzorg over de schutting gekieperd bij de gemeenten, de mislukte reorganisatie bij politie, falende overheidsinstanties die met de Rutte-doctrine maar niet opgelost worden. Sorry zeggen en ja er zijn ook wel dingen niet goed gegaan! Een Herstelplan en neen zei Mark, er hoeft niet bezuinigd te worden maar als het moet wordt dat 1/3 lastenverzwaring en 2/3 bezuinigingen, oftewel het afbreken van wat er dan nog overeind staat. Is Mark de Mol? Wordt hij de winnaar? Bij de kijkers blijft hij razend populair! Geert is ook populair, maar kan hij Mark overhalen om samen de strijd aan te gaan. Misschien dat Geert zich eerst moet verontschuldigen voor zijn uitspraak; ‘Willen jullie meer of minder Mollen?’. Tsja, blijft over Sigrid, waarvan de overkill aan tv-reclamespotjes menig ‘Wie is de Mol kijker’ tot wanhoop drijft. Is zij de Mol? Wordt zij winnaar? Anneli Jäätteenmäki’ was ooit in Finland de eerste vrouwelijke premier! Zij hield slechts 10 weken stand vanwege lekken van geheime informatie. Zie ik daar snel een nieuwe Wie is de Mol?

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden