Column EdBokt: Briefje met ‘kies wijs’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Briefje met ‘kies wijs’.

Lievelingsknuffel
In ‘Huize Mark’ zette Carolien Mozart op met Marks favoriete strijkkwintet nr.4 en veegde snel wat kruimels seroendeng van tafel. Ze wilden haar Mark verrassen met Telor ketjap, Sambal goreng en Roedjak manis, met de heerlijke Toemis boontjes, Daging smoor, kroepoek en Nasi goreng, Marks lievelingseten. Maar de klok tikte weg, net als gisteren en als vorige week woensdag of de keren daarvoor. Ze dacht terug aan de keren dat ze stukjes kaas op tafel had gezet en U2 had opgezet met Beautiful Day, Mark zijn favoriete nummer, en de keren dat zij lekkere dropjes in zijn koffer had gedaan als hij naar zijn werk ging. Carolien dacht aan de mislukte vakantie terug en al die keren dat Mark zich niet aan zijn beloftes en afspraken had gehouden, aan zijn affaires met Katja en Linda die Carolien hem vergeven had.

Ze schrok van een berichtje op haar telefoon dat haar hartsvriendin stuurde met de boodschap; Mark heeft wat met Sigrid en ook hun tweets zijn nep! En toen wist Carolien het zeker! Ze flikkerde de Indonesische rijsttafel, waar ze uren druk mee was geweest in de kliko en zette een koffer met Mark zijn spijkerbroeken, witte overhemden, favoriete pyjama, zijn muts, zijn gympen, zijn klassieke platencollectie en zijn lievelingsknuffel een miereneter buiten voor de deur, en besloot maandag 15 maart een advertentie in alle landelijke dagbladen te plaatsen!

Briefje aan Nederland
Lieve Mark, leden van het Kabinet, de Tweede kamer, Edje Nijpels, Franske Timmermans, Diederik Samson en wie ik mogelijk nog vergeten ben te benoemen! Namens alle bedrogen en beduvelde echtgenoten, partners en alles wat je trouwe Nederlanders mag noemen zet ik hierbij een punt achter onze relatie! Ik hoop dat mijn brief alle lotgenoten doet beseffen nog eens goed na te denken of zij vertrouwen houden in de relatie, of dat ze zo naïef zijn om wel weer iets ‘lekkers’ op tafel zetten en of zij komende woensdag wel of niet achter de naam van hun grote liefde een rode stip of een streep moeten zetten. Denk even terug aan de vele valse beloftes, het constante gelieg en gedraai! Het is mij, Carolien en hen die ik in deze brief vertegenwoordig te veel geworden!

Wij vertrouwen jullie niet meer! Of het nu gaat over de veestapel halveren, over het gebruik van verkeerde en gemanipuleerde cijfers over stikstof, over de onhaalbare en niet realistische ‘energietransitie’ die onze huishoudens failliet zal doen gaan, over de miljardenverspilling door subsidies aan de Biomassacentrales, wind en zonneparken, over het pensioenakkoord en de onnodige rekenregels of het verlies aan koopkracht van miljoenen bij de gepensioneerden!

Denk aan de toeslagenaffaire en andere schandalen bij de belastingdienst, over de als maar meer en stijgende belastingen op alles wat we dagelijks nodig hebben, over de diefstal middels successierechten, over de oneerlijke vermogensbelasting op ons spaargeld, over de belasting- en regeldruk voor al onze ondernemers van het MKB, over het tekort aan betaalbare woningen, de wachtlijsten voor onze eigen inwoners en aan de honderden miljarden euro’s aan kosten voor immigratie- en asielzoekers!

Denk aan de marktwerking in de zorg die voor ‘perverse’ prikkels zorgt die de zorg onbetaalbaar maakt, aan het woud van regelgeving en administratieve taken, aan het tekort van handen aan bed en aan het overschot aan managers, aan de perverse beloningen en miljoenen aan bonussen bij de Nederlandse banken die wij met ons belastinggeld nog gered hebben, aan de ‘exorbitant’ hoge salarissen bij de top van het bedrijfsleven, de raden van bestuur en commissarissen die dit allemaal toestaan en waar jullie later via commissariaten en functies geld opstrijken, over het tekort aan politiemensen en blauw op straat en last but not least over jullie coronabeleid.

PS
Ik heb je Katja en Linda vergeven, maar Sigrid was de druppel die je emmertje met nog nul zetels zoals je het weer slim verwoordde deed overlopen. Ik wil ook zeggen wat er wel goed is gegaan maar kom er zo snel niet op! Het ga je goed, ik ga emigreren naar Engeland en zeg tegen al mijn lotgenoten, denk maar na waar je het rode stipje zet!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden