Column: EdBokt over zakkenvullers

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over zakkenvullers.

Niet met je bek voetballen
Het ene kind wilde later brandweerman worden, piloot of een ander spannend beroep, maar ik wilde voetballer worden! Ik heb er ook mijn best voor gedaan, maar herinner mij vooral het kantelpunt in die droom! Ik moet wel ver terug in de tijd! Het was een wedstrijd uit mijn pupillentijd bij DVS’33 tegen het ‘altijd lastige Stroe’. De stand was gelijk en het was spannend. Met een ‘wanhoopschot’ probeerde een aanvaller van Stroe vlak voor tijd de volle winst te pakken, maar de bal ging gelukkig ver naast de goal! Ik stond ‘tactisch’ op de achterlijn opgesteld en pakte in een reflex de bal in de handen voordat deze terecht kwam op het achter ons gelegen veldje! Tijdwinst dacht ik maar ‘t gevolg, penalty! Uiteindelijk was mijn goed bedoelde actie de oorzaak van onze nederlaag. Gelukkig stond er geen publiek langs het veld, maar wel mijn vader. Tsja, ik heb het niet gezien maar mijn vader, die zelf een begenadigd voetballer was en furore had gemaakt als snelle linksbuiten zal meewarig het hoofd hebben geschud, althans dat vermoed ik. ‘Je moet met je poten voetballen en niet met je bek’; zei hij thuis, want praten in het veld dat lukte wel! Voetballer worden zat er niet in, met mijn bek is het wel gelukt!

All Lives Matter
Vroeger hadden profs als Ajaxied Bennie Muller of de PSV- topscorer Coen Dillen een sigarenzaak om tijdens en ook na hun voetbalcarrière genoeg geld te verdienen. Zij behoorden tot de ‘laatste generatie’ topvoetballers aan wie het schip met geld voorbij ging. Dat lot is mij dus bespaard gebleven. Tsja, nu krijgt een Nederlandse voetballer als bijvoorbeeld Virgil van Dijk 181.923 euro per week! Ik moest juist aan Van Dijk denken toen ik las dat er in Qatar dat de WK in 2022 organiseert bij de bouw van stadions en andere faciliteiten, zeker 6.500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen. Ik ben benieuwd of spelers als Virgil van Dijk, Depay en consorten die het programma VI van Derksen boycotten om zijn grap over Zwarte Piet en Akwasi, ook principieel zullen zijn en daar niet willen spelen. Of is het alleen Black Lives Matter en doen mensen uit India, Pakistan, Nepal Bangladesh, Sri Lanka, Filipijnen en Kenia die onder onmenselijke, erbarmelijke en slaafse omstandigheden daar werkten er niet toe! Bij het Wilhelmus op de knieën met rouwband zou iig een statement zijn!

Professor Ed Bok(t) 
Zoals mijn vaste lezers wel weten plaats ik boven mijn column altijd een foto van de genomineerden! Jullie zullen dus denken van welke club is de man rechts op de foto Wel, hij is de linksbuiten van OMT en heet prof. dr. Arts-Microbioloog Jan Kluytmans, lid van het Outbreak Management Team. Kluytmans en nog 10 vrijgevestigde artsen vormen een maatschap van Laboratorium Microvida dat zich verhuurt aan Brabantse Ziekenhuizen die gezamenlijk eigenaar zijn van Microvida. Het Laboratorium is in 2020 getransformeerd tot een testfabriek. En ondanks dat deze artsen er geen fysiek werk voor leveren, de apparatuur betaald is door de ziekenhuizen, geautomatiseerd is verdwijnt er toch contractueel 12 euro van elke test in de zakken van de witte jassen. Over 2020 betekende dat per arts, bovenop hun salaris van 300.000 euro een Corona bonus van 300.000 euro. Dat geld is afkomstig uit publieke middelen. De vier ziekenhuizen willen niet betalen omdat de overwinsten op de omzet van 16 miljoen totaal niet in verhouding staan tot hun inspanningen. Tsja, stel je Ed Bok(t) nu de vraag; wat wil je later worden als je groot bent, zou hij in plaats van voetballer kiezen voor professor. Dr. Arts-Microbioloog om op een ordinaire manier dankzij Corona je eigen zakken te kunnen vullen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden