Column: EdBokt over lichtpuntjes met een luchtje

Foto: ermelo.nieuws.nl/edbokt

Column: EdBokt over lichtpuntjes met een luchtje.

Dagobert Duck is out
Dag lieve lezers, ik heb mij voorgenomen om niet meer te schrijven over Corona, of over het Outbreak Management Team, de GGD, over Hugo de Jonge, Donald Trump en over Akwasi. Voorgenomen, maar ja of het lukt, want het was me het weekje weer wel zeg. Eerst het ‘verkiezings- gekissebis’ over de mislukte fascinatie, ehh, vaccinatie strategie van Hu*% de [email protected]#$& en toen wij dan eindelijk, symbolisch of niet als laatste land in de EU de ‘eerste prik’ zette, dreigde er in de Verenigde Staten bijna een soort van burgeroorlog uit te breken doordat Donald, de ‘neef’ van Dagobert Duck (ik leer het al snel he) zijn aanhangers opriep om naar het ‘Capitool’ te gaan wat zij ook deden met alle vreselijke gevolgen van dien. Tsja, beste lezers dat is dus precies wat ik bedoel, al die negatieve energie die dit soort nieuws oproept!! Ik doe het niet meer! Ed Bok(t) gaat dit jaar proberen om vooral positief nieuws in mijn columns te brengen, nieuws waar mensen blij van worden en wat ook voor positieve energie zorgt. Want lieve lezers dat zullen we in 2021 allemaal nog hard nodig hebben.

I can’t get no satisfaction
Rome ruziet over geld uit steunfonds en toen dacht ik, dat wordt positief nieuws. De Italiaanse regering wankelt omdat ex-premier Matteo Renzi denkt de stekker eruit te trekken nadat er ruzie is ontstaan over hoe de 81,4 miljard aan schenkingen en 127,4 miljard aan leningen tegen 0% rente uit te geven. Renzi wil dat het geld aan Italianen wordt besteed en niet aan consulenten uit Rome. Dus dacht Ed Bok(t) Forza Italia en Hoppa, terug dat geld wat voor een deel van ‘onze belastingcenten’ wordt betaald. Tsja…, het blijkt echter een politiek spel te zijn om meer macht voor zijn partij te krijgen en Forza Italia Hoppa wordt voor ons weer Forza Italia Noppa! Het valt dus nog niet mee positief nieuws te brengen maar toen ik Klaas Knot van de Nederlandse Bank als een oud- hippie bij Matthijs van Nieuwkerk bij Top2000 op TV uit zijn plaat zag gaan over zijn grote liefde voor the Rolling Stones dacht ik, over Knot moet toch een positief verhaal te schrijven zijn. Maar ook dat werd, overigens geheel door zijn eigen schuld de nek omgedraaid toen hij dit weekend met het advies kwam huiseigenaren voor ‘duizenden’ euro’s per jaar extra te willen gaan belasten door een slimme belastingwijziging. Waarbij ik direct aan mijn favoriete nummer van the Rolling Stones dacht; I can’t get no satisfaction!

Woordenkunstenaar recidive
Toen ik het nieuws las over [email protected]#wa&si, de nieuwe ‘omroepbaas van omroep Zwart’ zag ik mij helaas genoodzaakt mijn goede voornemens op te geven. Jullie weten wel wie ik bedoel toch. Akwasi van die nieuwe omroep in oprichting ‘Zwart’. ‘De omroep die altijd uitgaat van interesse in anderen, enthousiast, open en verbindend tussen jou en een ander, iemand die anders kijkt, anders denkt, anders doet…’. Akwasi gaf een interview aan een EO-collega voor het programma; Dit is de dag. Maar toen hem een vraag werd gesteld die de nazaat van slavenhandelaren uit Ghana niet uitkwam, werd hij agressief! Hij trok de stekkers uit de stopcontacten, pakte de laptops van de interviewer en liep er mee weg. Nadat hij ‘na enig soebatten’ terugkeerde, eiste hij dat de opname moest worden gewist en ‘anders heb je een probleem’ voegde de woordenkunstenaar er nog intimiderend aan toe. Het Openbaar Ministerie heeft zijn strafbare uitspraken op de Dam nog ‘voorwaardelijk geseponeerd’ Misschien kan een veroordeling voor recidive gedrag voor een volgende Ed Bok(t) column weer goed nieuws betekenen. Ondertussen heb ik mijn goede voornemen gewijzigd in wat minder snoepen, je moet toch wat!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Graag tot na de lockdown!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden