Column: EdBokt over een half ei en een lege dop

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over beter een half ei dan een lege dop.

ET Phone from Home
Hebben jullie dat ook wel eens beste lezer, dat je iemands foto in de krant ziet staan of iemand op de TV ziet, en dat je daar meteen denkt en ook beeld hebt van een film die je hebt gezien. Ik had dat onlangs nog met de beeldschone Alexandra van Huffelen, jullie kennen haar wel toch, onze Staatssecretaris van Financiën die het als haar taak zag om het toeslagendossier op orde te brengen. Ze kwam, na overleg in het Catshuis, zelf naar buiten, ondanks windkracht 10 om mede te delen dat al de ‘gedupeerde toeslagouders’ voor 1 mei van dit jaar 30.000 euro krijgen, en dat de toeslagouders die op minder recht hebben het teveel aan het uitgekeerde geld mochten houden. Nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig naar de film die Ed Bok(t) bij het zien van onze Alexandra van Huffelen in gedachten kreeg. Neen, het was niet the Beauty en the Beast, en laat ik het nog even spannend houden. De scene kwam uit een sciencefictionfilm uit 1982 van Spielberg! Begint het jullie een beetje te dagen? Toen Ed Bok(t) ‘Alexandra’ dus uit het Catshuis zag komen en zij voor de verzamelde pers ging staan, gingen mijn gedachten terug naar de legendarische film; ‘E.T. the Extra-Terrestrial’. Ik zag dus niet Alexandra van Huffelen maar ET, het ‘buitenaardse’ wezen die op aarde was gestrand, tegen de verzamelde pers zeggen; ET Phone Home.

Return of the Pink Panther
Sorry Alexandra, dat beeld van E.T. kwam bij mij op maar je hebt wel een veel betere kapper en kledingsmaak, dat dan weer wel! Tsja beste lezers, als we dan toch bij de val van het ‘Kabinet Rutte III’ blijven dan had Ed Bok(t) het wel erg te doen met de arme Minister Kwiebes die nu als enige aftreedt en die ons, althans volgens Mark Rutte, niet meer zijn bestuurlijke kwaliteiten kan laten zien. ‘Ik voel mij niet schuldig’ zei hij nog, en ‘wel heel zwaar medeverantwoordelijk’ voordat hij zwaar aangeslagen het politieke toneel verliet. ‘We zullen hem gaan missen’ zei de Minister-President nog! Tsja, lieve lezers, ik weet het niet zo hoor. Bij de belastingdienst heeft Kwiebes in plaats van de boel op orde te stellen de puinhoop ten koste van tientallen miljoenen euro’s voor goudgerande vertrekregelingen alleen maar groter gemaakt. Kwiebes werd er, zo werkt dat dus in politiek Den Haag, voor beloond en werd in het Kabinet Rutte III zelfs nog Minister van Financiën en Klimaat. Het zal jullie als ‘oplettende lezers’ dan ook zeker niet verbazen welke legendarische film in mijn hoofd speelde toen ik brokkenpiloot Kwiebes zijn vertrek zag aankondigen. Ik moest denken aan Inspector Clouseau, die vanwege zijn gestuntel was gedegradeerd tot agent door zijn baas, Hoofdinspecteur Charles Dreyfus. Die echter moest hem, op last van de Franse regering als detective herinstalleren om de diefstal van de Pink Panther-diamant te gaan onderzoeken… .

Gone with the Wind
Behalve de miljarden aan subsidie die niet gestopt kunnen worden voor ‘vervuilende’ Biomassacentrales, hebben we ook nog te maken met de bouw van vele honderden megagrote windmolens en de explosieve toename van zonneparken, die ons burgers middels een ‘democratisch proces’ door de strot worden geduwd. Ook daarover zullen er later de nodige ‘politieke spelletjes’ aan de oppervlakte komen, helemaal als onze overheid transparanter gaat worden? Van de 33 grootste zonneparken is 79% in bezit van buitenlandse handen en verdwijnt er daardoor 889 miljoen euro subsidiegeld naar het buitenland. Ons land gaat met de bouw van die windmolens en zonneparken, die nooit de energie zullen opleveren die men ons burgers op de mouw spelt, in de uitverkoop. Klaarblijkelijk kennen onze politici en bestuurders het gezegde; beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, of; beter een half ei dan een lege dop niet. Jullie weten nu vast wel aan welke film ik moet denken als ik VVD ‘klimaatwappie’ Ed Nijpels zie; Gone with the Wind… .

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Graag tot na de lockdown!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden