Column: EdBokt kijkt alvast terug op het jaar 2021

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt kijkt alvast terug op het jaar 2021.

Kruitdampen opgetrokken
Dag lieve lezers, ik hoop dat jullie de jaarwisseling goed doorgekomen zijn. Maar wat was het stil zo zonder het geknal van gillende keukenmeiden en cobra’s en het geluid van feestende mensen die met champagne wachten tot het moment dat de klok 00:00 aangeeft en het nieuwe jaar kan worden ingeluid. Het was…. doodstil, met dank aan Ferd Grapperwappie die ons dan ook zeer streng had toegesproken. Hij had, net als zijn Kabinetscollega’s geen zin om voor de zoveelste keer ‘geschokt’ te zijn na rellen, branden, vernielingen, het aanvallen van hulpverleners en politie bij de jaarwisseling. Ferd was er de volgende dag, nadat de kruitdampen, ehhhh de mist, was opgetrokken als de kippen bij om te vertellen hoe ‘tevreden’ hij was dat alle Nederlanders zich aan het knalverbod en zijn oproep om samen in ‘kleine kring’ de jaarwisseling te vieren had gehouden!

Waaiende gordijnen
Ik vond hem net als Arjan Robben die na de zoveelste mislukte #%@ pass zijn duim naar de speler die hem gaf opstak, of de chirurg die na een ingreep zei; operatie geslaagd, patiënt overleden! Ik had als ‘medium’ al voorspeld dat Nederlanders zich massaal aan de regels van o.a Ferd zouden houden maar dat ‘geloofden’ jullie niet! Mijn schooldirecteur vroeg, heel lang geleden bij het begin van het tweede derde schooljaar aan mij; en wat denkt Ed Bok(t) dat het wordt? Waarop ik voorspelde dat ik zou blijven zitten! Tsja, het kwam uit en zo ben ik, na een nacht waar de gordijnen van mijn slaapkamer begonnen te waaien en alle posters aan de muur begonnen te trillen zonder dat er een zuchtje wind stond achter gekomen over ‘paranormale’ gaven te beschikken.

Triootje in Volendam
Op verzoek van dè nieuwssite van Ermelo kijk ik dan nu alvast terug op het jaar 2021. Het jaar waar Nick en Simon die sinds hun doorbraak ik 2006, dus al ruim 14 jaar een duo vormden, uit elkaar gaan. Het jaar ook dat Donald Trump, na een hongerstaking van bijna 8 maanden uit het Witte Huis in Washington vertrekt, hier asiel aanvraagt en zich aansluit bij Thierry’s Forum voor D. Het jaar dat de WHO Nederland een prijs geeft voor het best georganiseerde Covid vaccinatieprogramma van Europa. Het jaar dat Geert Wilders de verkiezingen wint en Kim Jong-un op Staatsbezoek komt op een wit paard. Het jaar ook dat Hugo de Jonge na zijn zege in de Voice nu de plaats van Nick Schilder inneemt, een triootje doet, muzikaal dan met Mona Keijzer, de valse Tante van Simon Keizer. Ze staan weken op nummer een met een coole ‘remix’ van het nummer ‘Meester Prikkebeen’.

Always look on the bright
Het jaar eindigt met Dorine Burmanje die als waarnemend Ermelose burgemeester via een ‘emotionele videoboodschap’ bekendmaakt dat Leo van der Velden de nieuwe burgemeester van Ermelo wordt. Het jaar ook dat de Dialoog in Ermelo een andere bestemming krijgt en verandert in een nieuwe Bar Twinns. De heropening is ludiek. Er gaat in rook en fel licht gehuld een deur dicht waarna er op de melodie van Thriller een deur opent waaruit André Baars verschijnt, als de nieuwe barman. In oktober wordt begonnen met vaccineren van ambtenaren die bij de belastingdienst werken. Bij ‘Opsporing Verzocht’, dat met dank aan Geert Wilders weer ‘primetime’ wordt uitgezonden wordt vermeld dat de ‘maandenlange’ vermiste Eric Wiebes is teruggevonden in….. Groningen. Bij zijn aanhouding kwam Wiebes zingend uit een leegstaande gasopslag met het nummer ‘Always look on the bright side of Life’. Pffttt het was me het jaartje weer wel!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Gesloten tot dinsdag 19 januari 2021. Graag tot ziens!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden