EdBokt over kou boys

Foto: ermelo.nieuws.nl

EdBokt over kou boys…

Writer’s Block
Lieve lezers, uw columnist had last van een zogeheten Writer’s Block, althans dat denk ik. Ik keek al een paar weken amper TV en zag dus bijvoorbeeld geen journaal, EenVandaag, Jinek of DWDD. Want ‘eerlijk is eerlijk’, daar kreeg ik soms best inspiratie van. Ik heb wel wat meegekregen van de Olympische spelen maar dan wel op een ander TV kanaal dan dat vreselijke ‘NOS’ gewwwww wauwel. Ik betrap mij zelfs op minder interesse in voetbal al hoor ik nu menigeen zeggen; Tja, Ed Bok(t) dan moet je maar geen Feyenoord supporter zijn!

Oké, die zit. Maar ff serieus mensen, om te kunnen schrijven moet je TV kijken en vooral lezen. Maar ik lees dus ook amper kranten en van alleen wat koppen kijken krijg je geen inspiratie! Ik noem het dus professioneel een Writer’s block, maar het kan ook zijn dat ik gewoon aan een vette vakantie toe ben. Heerlijk een paar weken eruit, weg uit Nederland om lekker op een ‘Malediven’ strand te liggen! Alhoewel, toch maar niet, want om ‘PvdA- senator’ Marleen Barth op een hagelwit strand tegen de graaiende- scheef wonende D’66 burgemeester Jan Hoekema te zien liggen, is iets teveel van het goede! Verrek zeg, alleen bij dat beeld al vloeien de woorden plots weer op ‘t spreekwoordelijk papier!

Opsporing fraude discriminatie 
Plots zie ik weer zoveel dingen om een column over te schrijven; eerst les, dan een kind, iedere gemeente een loket met een ambtenaar- mediator deskundige om het aantal scheidingen tegen te gaan! Een onderzoek, ja echt, op D’66 initiatief naar mogelijke seksuele intimidatie in Haagse gebouwen en wandelgangen! Dat belooft wat, #meetoo toestanden met natuurlijk smeuïge filmpjes van DENK die daar wel raad mee weet, Arib betrapt met Geert! VVD – Rutte wil heel stoer geen hogere bijdrage naar de EU! CU – GJ Segers; geen cent extra naar EU, CDA – Hoekstra; lagere bijdrage redelijk en ja mensen, daar zijn ze weer, D’66 – Verhoeven; als er geld bij moet dan moet dat maar. D’66, de partij die deze week de D van democraten’66 verloor door hun eigen kroonjuweel het ‘Referendum’ om zeep te helpen.

Tja, beste lezers ook vermeldenswaardig dat frauderende Turkse bijstandsgerechtigden vrij spel hebben omdat een rechter in zijn vonnis verschillende steden op de vingers tikte. Zij zouden zich schuldig maken aan discriminatie door in hun onderzoek naar fraude dat alleen op Turks grondgebied te doen wat volgens de rechter dus indruist tegen het discriminatieverbod. Heerlijk, wat een land! Alleen de krant van vandaag kost wel twee spreekwoordelijke pennen!

Overtreffende trap
Ik zou, gezien het initiatief op het mooie Urk om straten te vernoemen naar onze Zeehelden, er wel naar willen verhuizen. Oké, natuurlijk ook omdat ik gek ben op vis en mijn visboer Piet uit WC de Enk er woont. Maar toch spande een ander #%@ bericht in de krant van vandaag de kroon. Na geslaagde pogingen om het Sinterklaas en Pieten feest te ondermijnen hebben extreemlinkse activisten het voor elkaar. Muziekcentrum ‘Tivoli- Vredenburg’ in Utrecht gaat geen kinderfeestjes meer organiseren met Indianen en Cowboys.

Cowboys zijn volgens activisten schuldig aan genocide op Indianen en als kinderen Indianentooien opzetten zouden die zich ook schuldig maken aan ongeoorloofde culturele toe- eigening. Diefstal dus van elementen uit een hen wezensvreemde cultuur. Een van de bedenkers is de Anti- Zwarte Piet activiste Anousha Nzume die dreigde haar medewerking aan een te houden feminisme-festival op te zeggen! Toch blij dat ik een column heb kunnen vullen en mijn Writer’s block weg is. Ik zou daarom willen eindigen, zeker gezien de te verwachten kou met; vat geen ‘Kou Boy’.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden