Ed Bok(t) over stemmen in zijn hoofd!

Foto: ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over stemmen in zijn hoofd!

Politici met een psychose
Neen, beste lezers laat ik jullie meteen maar geruststellen. De kop boven mijn column heeft niets met stemmen in mijn hoofd te maken die in de medische wereld bij wanen of psychoses horen, gelukkig niet. Natuurlijk hoor ik wel eens een stem in mijn hoofd die dan zegt; dat had je niet moeten schrijven of dat had je beter niet kunnen doen of zeggen, maar daar is mee te leven. Neen, stemmen in je hoofd als je psychotisch bent zeggen vaak vervelende dingen of geven je zelfs opdrachten en je kunt ze niet laten stoppen. Ook kun je mensen of dingen zien die anderen niet zien Dat heet dan ‘hallucinaties’ of je denkt dat dingen anders in elkaar zitten dan ze in werkelijkheid zijn. Wat ‘wanen’ genoemd wordt.

Vaak komt hier nog ‘paranoia’ bij waardoor je bijvoorbeeld dus denkt dat je eigen vrienden je bespioneren. Of zelfs dat iemand op tv het speciaal tegen jou heeft. Die gedachten zijn voor jou zelf dan heel logisch, maar ze kloppen niet. Je denkt of praat verward waardoor anderen je niet begrijpen. Zeg maar, je gaat een beetje het gedrag vertonen van (sommige) politici in verkiezingstijd en rond een referendum! Wat een onzin krijgen we allemaal weer te horen en het is weer één groot toneelspel.

De plaksnor van Jesse
Tja lieve lezers, het matige niveau van dit ‘politieke toneelspel’ doet mij denken aan mijn eigen wel zeer bescheiden rol in een toneeluitvoering op de middelbare school eind zestiger jaren. Denk achteraf ook dat het ‘blijven zitten’ in dat schooljaar met het missen van lessen vanwege repetities voor het toneelstuk, daarmee te maken heeft gehad. Het doek ging open en daar zat Ed Bok(t) verkleed als ‘politieagent’ op de bank met de dienstmeid van de Barones koffie te drinken en een lekker gebakje te eten. Nog geen halve minuut in beeld. Dus tot ik na wat gestommel en om niet ontdekt te worden snel door het raam naar buiten moest klimmen, de koffie en het gebak achterlatend, maar nog wel nadat ik de dienstmeid een kusje mocht geven.

Vlak voordat het doek aan het einde van de voorstelling weer viel moest ik iemand arresteren. Tja, ik zie mij nog staan naast de arrestant in een veel te groot pak, met plaksnor die er half afhing! Zeg maar als Oom Sybrand die gespeeld zegt; stem CDA voor een land dat we door willen geven, of als Jesse Yes we can Obama Klaver die nu claimt dat de loonsverhoging van de ING topman dankzij hem niet doorgaat. oO als Alexander Pechtold die bij WNL tegen de ‘objectieve’ presentator Rick Nieman zegt, bij Wilders waren we te laat, dat mag ons bij Thierry Baudet niet meer gebeuren.

Smeuïge foto’s uit sauna
Ik ben als columnist inmiddels wel wat gewend. Want bij de recente landelijke verkiezingen ging het in plaats van over inhoud bij sommige politici alleen maar over de ander, en probeerde men elkaar zwart te maken. Nu bij de gemeentelijke verkiezingen is het, zeker in de Randstad niet anders. Sterker nog, het is eigenlijk te schandalig voor woorden hoe politici elkaar de maat nemen en in een kwaad daglicht proberen te stellen. Een links- en Islamitisch verbond om andere partijen uit te sluiten, partijen die zelfs naar de politie stappen om aangiftes te doen.

Gelukkig woon ik in Ermelo en gaat het er hier een stuk beschaafder aan toe. Al zou je soms als columnist op een smeuïge foto uit de sauna hopen. Ik zie Leo van der Velden actief op Facebook, Sarath Hamstra die de lokale helden aanvoert, Bart van de Knaap die op posters de kiezers tegemoet lacht, de VVD met Herma van der Weide- van ’t Hof actief, Progressief Ermelo, ChristenUnie, Groep Hop en Ermelo-Liberaal ….. Succes! Op wie ik stem zeg ik niet al zal het met de sleepwet niet lang geheim blijven …

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden