EdBokt over Strand Horst: ‘Boulevard of Broken Dreams’

Foto: ermelo.nieuws.nl

EdBokt over Strand Horst: ‘Boulevard of Broken Dreams’, ofwel: de Karekiet bij Hotel California…

Boulevard of Broken Dreams
Afgelopen week lieve lezers, ben ik met mijn trouwe viervoeter naar het strand in Ermelo gegaan om even de hond te laten zwemmen. Het kan nu nog, want voor je het weet liggen de prachtige stranden en grasweiden dagelijks hutjemutje vol met halfblote zonaanbidders. Het uitje naar het strand was niet alleen voor mijn hond bedoeld beste dierenvrienden. Ik wilde ook zelf even lekker uitwaaien en had de behoefte om de kop, die vol met zorgen zat, leeg te maken. Als mantelzorger en columnist heb je dat soms gewoon echt even nodig.

Het was best koud met een stevig briesje die dag, maar zonder weeralarm. Gelukkig maar, want uitwaaien met je hond tijdens windstoten van windkracht 11 kan betekenen dat je, net als de bladblazer, het journaal haalt! Jullie hebben er vast wel een beeld bij zeker! Ed Bok(t) die zich met zijn ‘laatste krachten’ vastklampt aan een prullenbak terwijl zijn hond aan de lange riem als een vlieger blaffend boven het water hangt. Maar dat beeld blijft jullie en mijzelf gelukkig bespaard. Maar toen ik daar zo liep langs de kust bij afslag Harderwijk-Zuid moest ik aan de titel van een nummer van Green Day denken: I walk this empty street, On the boulevard of broken dreams, Where the city sleeps, And I’m the only one, and I walk alone, Ah Ah Ah Ah.

Te goed voor midgetgolf
Wat zijn er in het verre verleden niet allemaal voor ambitieuze plannen bedacht. Of het nu aan de RGV, aan de gemeente, de provincie, later aan Leasurelands of de bezwaarmakers lag, het is na heel veel jaren van gesprekken over de herontwikkeling van het zes kilometer lange strand niet veel geworden. Vroeger toen ik nog surfte, ja lezers en ik kon het best goed, was ik er ook vaak te vinden. Dan spraken we af met vrienden en lag je bij een beetje mooi weer in de vakantie en de weekenden op het strand of in het water natuurlijk. Toen stond er ook nog een controleur bij de slagboom en deden we een plaid over de hond om hem zo naar binnen te smokkelen. Die leuke ouwe tijd he.

Maar goed het heeft nog niet geleid tot een bruisende toeristische plek, ‘a place to be’. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er ook veel is veranderd aan de behoefte van een recreant, dat dan weer wel. Oké, we hebben pitch & putt voor mensen die te slecht zijn om te golfen en te goed zijn voor midgetgolf bij Terra Nova in Putten. Iets verderop is er een paintball schietbaan waar als ik er langs fiets, nooit geschoten wordt. Maar misschien doen ze dat wel omdat ik langs fiets! Het is er nog. Verderop het surfcenter met een terras aan het water, maar verder is het toch vooral een kwestie van gras, rietkragen en veel muggen.

De Karekiet bij Hotel California
Tja beste lezers en lieve recreanten, dan is er eindelijk een plan gemaakt wat een hamerstuk leek en waarbij de hele recreatiesector meer mogelijkheden zou krijgen en de ondernemers mee aan de slag konden gaan, eigenlijk dus te mooi om waar te zijn. Het is de bedoeling dat er lodges komen bij Telstar Surf, er vakantie- appartementen boven Bellini’s en Wok Inn komen en drijvende vakantiewoningen in de jachthaven. Met nog een kleine uitbreiding bij Fundustry voor de dagrecreatie en een heuse evenementenhal met twee hotels, eindelijk! Daarnaast maakt natuurontwikkeling bij het Groene Kruispunt onderdeel uit van de plannen en ook voor strandgasten zou er er van alles te beleven blijven. Zou de Boulevard of Broken Dreams dan dus vervangen kunnen worden door Hotel California!

Maar gelukkig is er nog de Gelderse Natuur- en milieufederatie en de vogelbescherming. Zij wijzen op de o zo kwetsbare natuur in de randmeren en willen dat de gemeente Ermelo de effecten daarop beter onderzoekt. Wat blijkt, de grote Karekiet en de Roerdomp komen door deze toeristische plannen onder druk, terwijl de Rijksoverheid juist mikt op herstel van die soorten. Zijn we weer 6-9 maanden en een ton verder, en de gemeente vreest een slepende rechtsgang tot de Raad van State toe. Ik vrees dus wel dat ondernemer Bert van den Brink het nummer Hotel California van The Eagles, nummer 2 in de top 2000 vast niet meer kan aanhoren!

Welcome to the Hotel California, Such a lovely place! Plenty of room at the Hotel California, Any time of year, You can find it here

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden