Ed Bok(t) op Ministerie van Idioterie

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) op Ministerie van Idioterie…

Doodgewoon normaal
Zo beste lezers, ik ben eindelijk een beetje bijgekomen van de wetenschap dat ik niet normaal schijn te zijn. Dat was best even schrikken kan ik jullie zeggen. Tja, Ed Bok(t) dat wisten wij al wel, hoor ik jullie denken. Waarvan ik dan maar weer hoop dat dit toch op een grapje van jullie kant berust!

Oké, laat ik wat duidelijker zijn. De vier heren die ruim een half jaar hebben zitten broeden op een gezamenlijk regeerakkoord vertelden dat de gewone en normale Nederlander er straks in koopkracht op vooruit zou moeten gaan. Dit onder het motto, ‘Vertrouwen in de Toekomst’. Tja, nu heb ik gelezen wat ze zo allemaal bedacht hebben waarvan ik het grootste deel in geen enkel partij- verkiezingsprogramma terug kan vinden. Dus hoezo vertrouwen!

BTW verhoging van 6 naar 9 procent, het afschaffen van de dividendbelasting voor de multinationals! Weg met de Wet Hillen; dus met de vrijstelling van het eigenwoningforfait. Ook de ‘megavette’ jaarsalarissen bij de NPO worden nu toch niet aangepakt en ‘budgetten’ niet verlaagd. Oké, dat laatste snap ik nog wel. Want zo voorkom je misschien wat al te kritische journalistieke linkse berichtgeving op je beleid!

Ook blijven de NPO medewerkers voor een ‘vijf minuten’ item de wereld overvliegen en kan Eva Jinek onbekommerd door haar Amerika toeren om Donald Trump te Bashen. Uiteraard op kosten van de belastingbetaler. Sorry lieve lezers, ik dwaal als ehh niet gewone en niet normale Nederlander weer helemaal af hè?!

Leuker niet, maar gekker wel 
Ik wilde dus vertellen dat ruim drie miljoen Nederlanders onder Rutte III er fors op achteruit zullen gaan. De gepensioneerden, wiens pensioen onder Rutte de laatste jaren niet geïndexeerd- of zelfs verlaagd is zien hun koopkrachtstijging van 0,6% verdampen met alle kostenstijgingen, landelijk en lokaal. Tja, beste lezers en tot die categorie Nederlanders, die in de ogen van Mark, Alexander, Sybrand en Gert Jan blijkbaar dus niet onder gewone en normale Nederlanders valt behoor ik nu inmiddels. En dat doet best pijn!

Maar goed, ik hou hoop op herstel want zo lang zal dit Rariteitenkabinet er toch niet zitten. In het kader van bezuinigingen, effectief en efficiënt werken krijgt het Kabinet méér Ministers met maar liefst drie vicepremiers en natuurlijk nog wat staatssecretarissen! Ellende verzekerd dus. Want zie al die jonge springende kikkers vanuit de diverse partijen maar eens in de kruiwagen te houden. Ik verheug mij nu al op Powned TV!

Nieuw is het Ministerie van Landbouw wat de sector toejuicht maar met de EU overbodig is. Een Ministerie van ICT en Logica dat had ik nu wel begrepen. Sterker nog, dat zou uitstekend zijn geweest. Neem ‘ICT- en Hackers toppers’ aan, betaal ze ‘megavette NPO salarissen’ en alle overheidsdiensten hebben systemen die ‘werken’ in plaats van jaarlijks miljarden uit te geven aan vrindjes, ehhh, lobbyisten ehhh, aan wat ICT bedrijven. Om vervolgens met systemen te werken die dus niet werken en daar weet onze Kwibus Eric Wiebes alles van. Hij maakte van de Belastingdienst een zooitje en wordt nu Minister van Economische Zaken en Klimaat. Lieve lezers, ik zeg jullie: leuker kunnen we het niet maken, gekker dus wel!

Vraag het maar aan ‘Lieve Mona’
Tja, en ik dus maar denken dat ik niet bij de gewone en normale Nederlanders hoor. Maar ze zijn er nog gekker blijkt nu, en dat zit zelfs in het nieuwe Kabinet. Een nieuwe Minister wil, hoe verzin je het, de naam van het Ministerie van Veiligheid en Justitie gaan veranderen in het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Tja, nieuwe logo’s op gebouwen, gevangenissen, briefpapier, auto’s, pennen, vlaggen e.d. .

Lieve mensen, dat grapje kost vele miljoenen. Ik stel dus voor nog een extra Ministerie op te richten met de naam Ministerie van Idioterie. Als we daar Ministers en staatssecretarissen met stompzinnige ideeën in onderbrengen, dan wordt dat vast het grootste Ministerie! Ik heb alvast wat ‘synoniemen’ voor het woord Idioterie opgezocht want misschien vind men Idioterie niet ‘lekker bekken’, het kan nu nog! Ministerie van Absurditeit, Achterlijkheid, Gekheid, Waanzin, Onverstand, Onzinnigheid, Stompzinnigheid of van Volstrekte dwaasheid!

Tja, en mochten ze er nog niet uitkomen, het vragenuurtje in de Tweede Kamer krijgt ook een nieuwe naam die ik jullie zal verklappen, het wordt; ‘Vraag het maar aan lieve Mona…’.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden