EdBokt over de gestruikelde VVD

Foto: Ermelo.nieuws.nl

EdBokt over de gestruikelde VVD

Van paddo’s ga je vliegen
Lieve lezers, vanochtend was uw columnist mèt hond èn in gezelschap van een charmante hondenliefhebster, uiteraard ook met hond, al vroeg op pad voor een ‘stevige boswandeling’. De blaadjes vielen al rijkelijk van de bomen en bedekten de bosgrond. Maar als ‘geoefende’ speurder naar de mooiste paddenstoelen viel er deze ochtend ook weer veel te genieten. En wat is er dan leuker als je een mooie ‘paddo’ met iemand kunt delen!

Spreekwoordelijk dan natuurlijk, want van paddo’s ga je hallucineren. Ze samen eten zou nog kunnen, maar ik weet niet welke paddo’s eetbaar zijn en waarvan je dood gaat en lieve lezers. Het laatste wat je wilt is om dood gevonden te worden in het bos met een andere vrouw naast je!. Oké, de oorzaak was dan wel de foute paddo’s, maar ja, het lullige is dat je het ook niet meer kan uitleggen. Enfin, terug uit het bos, levend en wel hoorde ik in de lucht het ‘gegaggel’ van een grote groep. Ik denk ganzen waarmee de najaarlijkse vogeltrek zich al aankondigde. Ik moest meteen, misschien wel uit symboliek, denken aan Jeanine Hennis die ook vertrok.

De onderste lade
De mooie Jeanine, al zijn daar de meningen wat over verdeeld, de ‘moeder de gans’ bij de VVD die als het zoveelste lid van Mark Rutte II het veld moest ruimen. Onvermijdelijk gezien haar gestuntel en de ernstige gevolgen ervan. Bovendien kende Hennis al meer ‘rapporten’, of juist niet, in haar periode als Minister van Defensie waar niets mee gedaan was. Het zou volgens mij, maar ik ben maar een columnist, ook beter zijn dat als een lid van het Kabinet faalt en aftreedt, ook hun hoogste ambtenaren ontslagen worden. Maar die blijven zitten dus!

Tja, dat is nu eenmaal het lot van een Minister of Staatssecretaris, zelfs demissionair. Jeanine struikelde nog in een RTL interview over haar eigen woordenbrij waarmee politici, in plaats van ja of neen te zeggen, doorgaans vervallen op de vraag over het rapport. Wat is dat toch met onderzoeksrapporten en verslagen van enquêtecommissies in de politiek. Vaak wordt een bekende politicus- of oud lid van de Kamer of een ‘bevrind persoon’ uit het eigen old boys network aan een onderzoeksklus geholpen. Om er vervolgens niets mee te doen, het rapport in de onderste la verdwijnt, of er moet ooit iemand om een bonnetje vragen!

Een paard heeft een grote kop 
Op het moment dat de VVD Jeanine uitzwaait bedenkt Mark Rutte, als ‘leader of the pack’, met Alexandertje, Gert Jan en oom Sybrand, trucs om de Kabinetsplannen zo te verpakken dat we allemaal denken er op vooruit te gaan. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de formerende politici met spoed een snelcursus sigaren maken hebben gekregen in Kampen want met zoveel sigaren uit eigen doos komen we straks ambachtelijke sigarenmakers tekort. Hypotheekrente aftrek versneld terug, BTW van 6 naar 9, belastingvrije voet vermogens- belasting met maar liefst 5.000 euro omhoog naar 30.000. Waarmee de diefstal op spaargeld gewoon doorgaat.

Oké, de verbouwing van het belastingsysteem gaat zo’n zes miljard aan lastenverlichting opleveren, denkt de nieuwe coalitie, en de middeninkomens moeten hier het meest van profiteren. Tja, lieve lezers mijn oma zei altijd, denken moet je aan een paard overlaten, die heeft een veel grotere kop. En met het woord moeten in de politiek bedoelt men wat er zou moeten worden gedaan, zou! Er staat ons kiezers nog veel verrassingen te wachten met al die trucs want hoe je het ook went of keert, alle ‘cadeautjes’ moeten toch uiteindelijk door iemand betaalt gaan worden.

Acteer carrière in het verschiet
Hebben jullie de laatste uitzending politieke partijen van de VVD al gezien! Die uitzending moet je echt terugkijken, hilarisch en gemaakt met een low budget, dat gelukkig weer wel. Tja, er is dus nog een carrière voor Hennis als actrice weggelegd als je deze commercial ziet. VVD erelid Ivo Opstelten, ook een opgestapte Minister die een selectief geheugen had en de Kamer verkeerd informeerde over bonnetjes verwelkomde het 2750ste lid van de VVD op Goeree Overflakkee. Het regent als Ivo swingt op de klanken van een percussie band met om hem heen halfnaakte samba danseressen, met een vuurspuwer en wat armoedzaaiers met ballonnen die het feestje complementeerde.

Politiek kan ook leuk zijn blijkt wel. Met dank aan de VVD! Lang leve Ivo, hoera hoera hoera!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden