EdBokt over nepnieuws verspreid door de politiek

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over over nepnieuws verspreid door de politiek: “Paradise papers en With Love from Den Haeg!” 

Ik ken mijn pappenheimers wel
Dag beste lezers! Onder mijn trouwe volgers zullen er een aantal zijn die gedacht zullen hebben, het is nu al bijna twee weken geleden dat we voor het laatst van je gelezen hebben, zou er wat aan de hand zijn bij Ed Bok(t)?. Ik voel mij dan ook moreel verplicht jullie uit te leggen waarom mijn column wat later kwam. Ik moest, ik zal het nieuws… maar met jullie delen;  ik was plotseling op zakenreis.

Nou nou, dat klinkt mysterieus en chique tegelijk Ed Bok(t). En lieve lezers… dat was het ook! Dus rap de koffers gepakt en als de ‘wiedeweerga’ naar Schiphol en snel ingecheckt! Nadat de piloot melde ‘ready for take-off’, de stewardessen klaar waren met hun vest- instructies, ik ben al geen held met vliegen, maakte hij snelheid, kwam die los van de grond en zag ik de auto’s onder mij op de snelweg al heel snel kleiner worden. De piloot, of ‘The Captain’ zoals hij zich op de boordradio voorstelde wenste ons een goede reis en kondigde aan dat hij nog wat extra rondjes boven Lelystad ging maken, ‘Kunnen ze er vast aan wennen’ grapte hij om vervolgens laag in een scherpe bocht over de Veluwe het Nederlands luchtruim te verlaten. Zeven uur vliegen, een uur met de veerboot en een kwartier met een speedboot, tot ik op mijn bestemming Paradise Islands was. Ik zal de bestemming maar zeggen, want ik schat zo in dat jullie met de minuut ‘nieuwsgieriger’ werden waar mijn zakenreisje naar toe ging! Klopt hè… Ik ken mijn pappenheimers wel!

Blote plofkip in het Kabinet
Ik haast mij nu om te zeggen dat het nieuws dat ik met jullie deelde ‘nepnieuws’ is want voor je het weet sta je op Ermelo.nieuws.nl en Facebook, en staren mensen je na als je ergens in Ermelo bent. Kijk dat is die Ed Bok(t). Joh, ik las dat hij net als Mick Jagger, Bono en Queen Elisabeth belastingen ontwijkt. Althans zo staat in de Paradise Papers te lezen! Joh, hij ook? Neen beste lezers, ik maakte maar een grapje om met mijn column ‘een richting’ op te gaan. Wat dat betreft zou Paradise bij mij vervangen kunnen worden door Giethoorn Papers maar wilde slechts een punt maken van nepnieuws.

Over de kersverse Minister Kajsa Ollongren die zonder bewijs het beeld schetst dat Rusland door nepnieuws onze democratie in gevaar brengt! Tja, komt er geen non-referendum over de sleepwet? Kom op Kajsa, we weten dat je ons kiezers als het om referenda gaat niet (meer) serieus neemt sinds je mag regeren. Maar zo dom zijn we toch niet! Ik denk dat de Russen straks ook de schuld krijgen als er voor de ‘vier coalitiepartijen’ een dramatisch grote nederlaag bij de Gemeenteraadsverkiezingen valt te noteren.

Ach die arme Kajsa, die haar ideologische D’66 veren moest afschudden en nu als een blote plofkip in het Kabinet Markx Rutte zit. Tja, je moet er wat voor over hebben om te regeren. Net als die arme Oom Sybrand die de oppositie waarschuwt straks ook weg te blijven bij de poort van een multinational als daar ontslagen vallen. Oom Sybrand leert snel van het klasje Mark Rutte. Zijn motivatie, dat het niet schrappen van de jaarlijkse 1.4 miljard dividendbelasting voor aandeelhouders er toe zal leiden dat er multinationals uit Nederland vertrekken. Over nepnieuws gesproken!!!

Ik ben Gerrit en steel als de raven
Als er één groep is die nepnieuws verspreidt om ons te beïnvloeden is het de Politiek wel, de verkiezingsprogramma’s staan er vol mee! Wat een arrogantie met slechts 76 zetels in het debat. Alleen het toontje al en waar eerst de oppositie nog de hand werd gereikt, wordt de kloof nu alleen maar groter. En waarom? Omdat er geen eerlijk antwoord kan worden gegeven op de vragen over bijvoorbeeld de dividendbelasting. Het stond in geen enkel partijprogramma, maar is verzonnen door Zalm, de Flipperkastkoning van Nederland. Het stond dacht hij, misschien wel in een van de 700 brieven gericht aan de formateur. Maar ja, hij had ze natuurlijk niet allemaal gelezen!

Altijd als ik Gerrit Zalm zie, of die nu de eerste euro’s tapt of bij de DSB werkt, bij de ABN Amro of als goedlachse formateur, moet ik denken aan een hitje in 1973 van G. Dekzeil, ‘Ik ben Gerrit en steel als de Raven’. Neen lieve lezers, om onze democratie naar de knoppen te helpen hebben wij helemaal geen Russen nodig, dat kunnen wij zelf ook heel goed… With Love from Den Haeg.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden