EdBokt: ‘Lieve Edith… ‘

Foto: ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t): “Lieve Edith…”

Wandelende nieuwstak
Het is ‘angstvallig’ stil in politiek Den Haag en dat belooft meestal niet veel goeds. Ten tijde van de verkiezingen stonden wij kiezers in het ‘middelpunt’ van de belangstelling en was de wedstrijdtactiek van alle partijen op de kiezer afgestemd. Maar nu de pluche stoeltjes zijn verdeeld doen wij kiezers er al niet meer toe. Horen jullie nog iets over kiezers ergernissen? Met de GroenLinkse geruchten gaan die wel weer komen vrees ik.

Voor het Journaal is het dus maar goed dat elke scheet die Trump laat, wordt uitgezonden. Anders zou het dagelijkse nieuws wel in vijf minuten afgedaan kunnen worden. Ik vraag mij overigens af waarom de NPO haar journaal studio heeft verbouwd tot de grootte van een bioscoopzaal. Het acht uur nieuws is exact hetzelfde nieuws als het vijf en zes uur nieuws. Het enige verschil bij het acht uur journaal is dat de nieuwslezer er wat bij wandelt en áls je dan denkt: ‘hij gaat wat meer vertellen’, uiteindelijk zegt: ‘voor meer nieuws ga naar NPO.nl of kijk op de App’. Om daarna als wandelende tak rustig verder te kuieren.

Tena Lady is niet aan te slepen
Over de ‘formatie’ van een nieuw Kabinet wil geen enkele partij die aan tafel zit haar kiezers wat melden. Dat hobbelt, op wat papadagen na, al zeven weken door terwijl kiezers van de VVD een déjà-vu gevoel krijgen met de vorige formatie. Ook toen ging Marx Rutte, om maar de baas te kunnen zijn, snel linksaf en volgden er nivelleringsplannen van de PvdA die zullen verbleken bij die van Jesse Yes i can Obama. Tja, beste lezers, Ik moet als columnist dus nu ingrijpen voor het straks te laat is.

Formateur ‘Edith Schippers’ krijgt zo las ik, van mensen die denken belangrijk te zijn of een belangrijke groep kiezers vertegenwoordigen brieven met aanbevelingen die weer aan de formatietafel worden besproken, althans dat wordt gezegd. Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken om namens mijn belangrijke achterban Edith dus een ‘boter’ briefje te schrijven. Aangezien alles in de Tweede Kamer wel uitlekt, Tena Lady zou het niet aan kunnen slepen, zal ik jullie de inhoud van mijn brief aan Edith hier maar kenbaar maken. Bovendien spreek ik in mijn brief aan Edith ook namens jullie toch!

Stiekem met je gedanst
Lieve Edith, sinds je optreden bij OMG my Boobies Eva Jinek, die jij met je kaplaarzen tot aan de knieën met gemak versloeg, ben ik om. Ik was op slag verliefd op je zoals je daar zat. Het haar lekker nonchalant lang met krullen, je sensuele mond met een Utrechtse tongval, om over je tuitlippen nog maar te zwijgen. Je leek op die bank totaal niet op een Minister en had met je ‘Looks’ ook een chique eigenaresse van een wel zeer ‘exclusieve club’ kunnen zijn.

Tikkeltje ordinair wel maar tegelijk met zoveel klasse, heerlijk. Ik ben je daarna blijven volgen en genoot van je kordate optredens. Je hebt kennis van zaken, bent duidelijk in wat je zegt en neemt gelukkig geen blad voor je mond. Soms denk ik dan, en nu pakt ze haar zweep! Maar neen, zelfs zonder ben je de meesteres. Want binnen de VVD ben je voor mij echt de enige politicus met spreekwoordelijke ballen! Je zou, met Annemarie Jorritsma een goede combinatie zijn bij de Olympische Spelen. En bij de dressuur zeker winnen, jij natuurlijk als amazone en Annemarie als …. ehh. Edith, als ik je zie krijg ik het liedje, Ik heb stiekem met je gedanst van Toontje Lager niet uit mijn kop!

Het kleintje van Mark
Lieve Edith, nu ik je dit allemaal geschreven heb, ik heb ook nog een foto van mijzelf in de envelop gedaan, hoop ik dat je aan een liedje van Koos Alberts denkt. Want ik heb liever niet dat iedereen dit leest! Wat het liedje was? Ik verscheurde je foto, heb je brieven verbrand, oké? Tja Edith, ik had natuurlijk moverende redenen in de brief kunnen zetten waarom de formatiepoging met de GroenLinkse Yes i Can Jesse Klaver Obama nu moet stoppen. Maar ja, die weet jij als de VVD topvrouw zelf ook wel.

Of je baas Mark Rutte dit begrijpt betwijfel ik. Want ik vrees dat Mark nog vier jaar lachend de EU door wil trekken, handen wil schudden en op de groepsfoto wil. Jij kent de belangen van de hardwerkende Nederlanders, die dus niet moeten denken aan GroenLinks en al hun belastingverhogingen, milieutaxen en wat dies meer zij. Dus lieve Edith, zeg jij nu maar, als je even alleen met Mark bent, dat die met dat gedoe van Klaver kapt en fluister hem dan in zijn oor, zoals jij dat sensueel kan, dat als hij het niet doet ik volgende week schrijf dat die een klein piemeltje heeft… .

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden