DickBlaft verkleurt nauwelijks van de vondsten uit vroegere tijden bij Garage Bakker

Foto:

Columnist Dick Leene verwachtte juist een skelet van een enkele Duitser in het zand aan te treffen.

Verkleuringen
Deze week lazen wij dat in de bodem waar tot voor kort Garage Bakker stond overblijfselen zijn gevonden uit vroegere tijden. Twee kleine boerenwoningen, wat scherven en ‘verkleuringen’ in de aarde waarvan plaatselijke archeologen behoorlijk enthousiast werden.
 Als ik in de pers had gelezen dat tijdens de sloop van het pand twintig Duitse handgranaten waren gevonden onder de vloer, of zes Engelse geweren uit de 2e wereldoorlog had ik er geen moment van opgekeken. Eigenlijk had ik wel verwacht dat bij het verwijderen van de zachtboardplafonds stapels valse voedselbonnen naar beneden zouden dwarrelen die ruim zeventig jaar onder de dakpannen verstopt hadden gezeten. Over het skelet van een enkele dode Duitser in het zand onder de garage zou geen enkele oud-Ermeloer zich verbaasd hebben, maar niets van dat alles. 
Waar de archeologen zich nu over opwinden zijn verkleuringen in de aarde veroorzaakt door bewoners of passanten van ver vóór 1900, uit de tijd dat de Oude Kerk er nog niet stond en die staat er al sinds 1006. In het onlangs gesloopte pand werd gewoond, gewerkt, gesleuteld, vergaderd en bestuurd. Bertus Bakker was een markante Ermeloer die vóór, tijdens en na de oorlog zijn mannetje stond voor Nederland en Ermelo. 
Van mijn vader hoorde ik stoere verhalen over droppings, het vorderen van paarden en wapenvervoer in de ziekenwagen. Er ging vast ook wel eens iets mis, maar Bakker durfde wel wat. Hij verkleurde niet zo snel. In de jaren erna maakte hij zich hard voor DVS, de skelterbaan, de VVV en voor Ermelo Zelfstandig. Ik ben geen historicus, dus de erelijst is ongetwijfeld veel langer. Ik noem maar een heel klein gedeelte. Niet meer dan wat verkleuringen in het zand ter hoogte van wat ooit Garage Bakker was. Laten we hopen dat er iets moois voor terugkomt.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen