DickBlaft naar hoefgeklepper en paardenmest in de Stationsstraat

Foto:

Volgens columnist Dick Leene kan een paard harder schoppen en bijten dan de beste voetballer.hoefgeklepper en paardenmest

Zaterdagavond a.s. zit dickblaft® weer eerste rang tijdens de jaarlijkse ringrijderij. Ringsteken heette dat vroeger. Ieder jaar weer een prachtig spektakel in de Stationsstraat met hoefgeklepper en dampende paardenmest. Ongetwijfeld zijn er weer een paar Ermelose deelnemers die ik vanuit mijn raam luidruchtig kan aanmoedigen. 
Naar Aart Hamstra hoef ik niet te zwaaien begreep ik, want die slaat een jaartje over, maar Evert ten Hove zit vast weer breeduit te glimmen op de bok van zijn indrukwekkende tweespan. Het is meestal een bont gezelschap dat langs komt draven. Mooie sjieke sjezen afgewisseld met overdadig versierde boerenkarren die duidelijk voor de originaliteitsprijs gaan. 
Sinds jaargang 2007 denken we vanzelfsprekend ook weer even aan de familie Bos uit Putten die minder goede herinneringen hebben aan dit evenement. Het blijven onvoorspelbare dieren en een ongeluk ligt altijd op de loer ondanks veiligheidsmaatregelen en dranghekken. Een paard kan harder schoppen en bijten dan de beste voetballer uit Uruguay, dus houd afstand en let op uw kinderen. 
Zoek een prettig terras op langs de route en zwaai vriendelijk met een goed glas in de hand naar het passerende paardenvolk. Eígenlijk had dit evenement een paar weken eerder gehouden moeten worden, tijdens de Ermelo-Horse-Live dagen, maar dat is misschien een goed idee voor volgend jaar.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen