DickBlaft naar de smakeloze bende op Koningsdag

Foto:

Columnist Dick Leene hoorde vooral stemmen megahard vals zingen.

HERRIE

Na er deze week eerst een paar dagen diep over nagedacht te hebben moet het er toch maar uit. Ik ga me weer ongegeneerd 60+ blootgeven aan u allen. Eerst overwoog ik het even met u te hebben over de vermeende kattenmepper maar daarmee zou de verdenking op mij kunnen vallen. 

Vervolgens leek de grote verkeerscontróle op de mooie nieuwe parkeerplaats een geschikt onderwerp, maar de vangst van zegge en schrijven één Pool zonder rijbewijs is wat mager. De Centrummanager is inmiddels meer dan voldoende behandeld en het enige wat ik daarover zou kunnen melden is dat ik de beste man onlangs een hand heb gegeven. Hij deed dat prima. 
Ik heb besloten mij bloot te gaan geven als oude man door u te melden dat ik het plaatselijke Koningsfeest een smakeloze bende vond. Zó, dat is er uit. De kleedjesmarkt uitgezonderd. De vaders en moeders zaten vanaf zes uur al het beste plekje voor hun kinderen te reserveren en om tien uur liepen er duizenden mensen tussen de oranje grondzeilen te schuifelen. Prima. 
Op diverse plekken in de straat stonden al dreigende podia klaar met dranghekken en luidsprekers. Veel luidsprekers. Tegen twee uur begon de ellende. Afgezien van het Ermelose Shantykoor hoorde ik vooral magere stemmen, megahard versterkt behoorlijk vals zingen. Nu is vals zingen op zichzelf helemaal niet zo erg, maar het is volstrekt onverstandig om dat 30 decibellen hard de straat door te schallen. 
Persoonlijk zou ik tien ‘unplugged’ muzikanten op verschillende plekken die elkaar niet overschreeuwen een stuk leuker vinden. En nu ik toch aan ‘t zeuren ben: Van mij mogen ze ook stoppen met die wedloop wie de meeste oranje vlaggetjes buiten heeft hangen.  Over de rotzooi in de straat op zondagmorgen ga ik niet zeuren. Zo oud ben ik nu ook weer niet….
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen